Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πέθανε η ηθοποιός Joan Copeland 1922-2022

Born: June 1, 1922 in New York City, New York, USA
Died: January 4, 2022 
Η Αμερικανίδα ηθοποιός Joan Copeland, η οποία πρωταγωνίστησε στο Broadway και σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Law and Order, πέθανε σε ηλικία 99 ετών. Ο γιος της Έρικ είπε στο Hollywood Reporter ότι πέθανε στον ύπνο της στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Η Copeland ήταν αδερφή του θεατρικού συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ και κάποτε κουνιάδα της σταρ του Χόλιγουντ Μέριλιν Μονρόε. 
Εμφανίστηκε στη σκηνή στο Detective Story και Pal Joey και σε σαπουνόπερες όπως το Love of Life και το Search for Tomorrow. Μεταξύ αυτών ήταν η κακιά Andrea Whiting in Search for Tomorrow, από το 1967 έως το 1972, Gwendolyn Lord Abbott In One Life to Live. και οι δίδυμες αδερφές Maggie και Kay Logan in Love of Life. Στη συνέχεια εμφανίστηκε στα The Edge of Night, How to Survive a Marriage και As the World Turns. Το αληθινό όνομα της ηθοποιού ήταν Τζόαν Μίλερ, ωστόσο το άλλαξε σε Τζόαν Κόπλαντ, για να μην έχει το ίδιο επίθετο με τον αδερφό της. 
Έκανε το ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ το 1948 και επέστρεψε εκεί δεκάδες φορές τις δεκαετίες που ακολούθησαν σε παραγωγές όπως το Detective Story, το 45 Seconds from Broadway και το The American Clock. Η ηθοποιός είπε κάποτε στους New York Times ότι «από την εποχή που ήμουν μικρό κορίτσι είχα το μικρόβιο της σκηνής». «Ήταν σαν ένα μεγάλο όνειρο, σαν παιδιά που θέλουν να πετάξουν στο φεγγάρι σήμερα. Ίσως επηρεάστηκα ασυναίσθητα από τον αδερφό μου», πρόσθεσε. Η Copeland, ωστόσο, σημείωσε πώς δυσκολευόταν να βρει δουλειά στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο λόγω της σχέσης της με τον αδερφό της, ο οποίος μπήκε στη μαύρη λίστα το 1957 αφού καταδικάστηκε για περιφρόνηση του Κογκρέσου επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα φερόμενων κομμουνιστών συγγραφέων με στους οποίους είχε παρακολουθήσει συνεδριάσεις. 
Αργότερα στην καριέρα της, η αδερφή του Μίλερ πέρασε μια δεκαετία ως δικαστής Ρεμπέκα Στάιν στη νομική δραματική τηλεοπτική σειρά Law & Order, μεταξύ 1991 και 2001. Άλλες ς σειρές ήταν το «ER» και «Chicago Hope». Ήταν παντρεμένη με τον βακτηριολόγο George Kupchik από το 1943 μέχρι τον θάνατό του το 1989.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια