Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Himba ονομάζεται η πιο όμορφη φυλή στον πλανήτη

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για υπέροχες γυναίκες Himba. Διατηρούν την ομορφιά τους με έναν περίεργο «επώνυμο» τρόπο. 0 Στη βόρεια Ναμίμπια, υπάρχει ένας μικρός αλλά εκπληκτικά ξεχωριστός λαός της Χίμπα. Φαίνεται ότι η τεχνολογική πρόοδος και τα πολιτισμικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας έχουν παρακάμψει τα χωριά τους για χίλια χιλιόμετρα. 
Παρόλα αυτά, είναι οι Himba που αναφέρονται συχνά σε διάφορες πηγές ως η πιο όμορφη φυλή στον πλανήτη. Είναι αλήθεια ότι αυτές οι απολαύσεις απεικονίζονται συνήθως με φωτογραφίες του όμορφου μισού των ανθρώπων. Προφανώς, οι άνδρες φαίνονται αρκετά συνηθισμένοι στο φόντο τους. 0 Η εξωτική ομορφιά των γυναικών Himba είναι πραγματικά εντυπωσιακή.
 Γεμάτα χείλη, εκφραστικά μάτια σε σχήμα αμυγδάλου, απαλό δέρμα σε απίστευτη κοκκινωπή-σοκολατί απόχρωση, περίεργα χτενίσματα... Προσθέστε σε αυτό μια παραδοσιακή στολή που αποτελείται από μια κοντή δερμάτινη φούστα και ένα μάτσο κοσμήματα - και αυτό είναι, κάθε κύριος είναι χτυπημένος επί τόπου Αυτό που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό στις φωτογραφίες γυναικών Himba είναι η καλή κατάσταση του δέρματός τους. Πώς το κάνουν; Όλα θα ήταν ξεκάθαρα - καλή οικολογία μακριά από πόλεις, υγιεινό φαγητό, πολλή κίνηση και καθαρός αέρας ... Αλλά. 
Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι το Himba πρακτικά δεν πλένεται. Υπάρχει μόνο αρκετό νερό για να πιείτε και να μαγειρέψετε - για τι είδους μπάνια και καθημερινές πλύσεις μπορούμε να μιλήσουμε; * 0 Πώς, σε τέτοιες συνθήκες, οι γυναίκες της φυλής καταφέρνουν να φαίνονται σαν το δέρμα τους να λαμβάνει καθημερινά πλήρη καθαρισμό και περιποίηση; Αποδεικνύεται ότι η Himba έχει μια «εθνική» ρουτίνα ομορφιάς. Ενώ οι Κορεάτισσες (και μετά ο μισός πλανήτης) υποστηρίζουν το δέρμα τους με σκληρή περιποίηση πολλαπλών σταδίων χρησιμοποιώντας λίτρα καλλυντικών, το Himba είναι πολύ πιο εύκολο. Έστησαν ένα είδος σάουνας για τον εαυτό τους κάθε βράδυ. Ένα μπολ με αρωματικά βότανα και κλαδάκια ζεσταίνεται πάνω από τη φωτιά.
Ο Χίμπα σκύβει πάνω από τον ατμό, σκεπάζεται με μια κουβέρτα και ιδρώνει πολύ. Στη συνέχεια χρησιμοποιούν επίπεδα ξύλινα ραβδιά για να καθαρίσουν τον ιδρώτα και τη βρωμιά. Μετά από αυτό, όλο το σώμα καλύπτεται επιμελώς με μια ειδική αλοιφή από ηφαιστειακή ώχρα, λίπος γάλακτος και την αρωματική ρητίνη του τοπικού δέντρου omumbiri. Αυτή η αλοιφή δίνει στο δέρμα την ίδια αναγνωρίσιμη κοκκινωπή απόχρωση, το φροντίζει, το προστατεύει από τον ήλιο και τα έντομα. Λένε επίσης ότι μυρίζει πολύ καλά. Συμφωνώ, είναι σημαντικό για άτομα που στερούνται την ευκαιρία να πλυθούν στη ζέστη 
Παρεμπιπτόντως, με την ίδια σύνθεση, οι γυναίκες Himba καλύπτουν στριμμένα μαλλιά. Αποδεικνύεται ένα είδος μακροπρόθεσμου στυλ. Βολικό, πρακτικό και δεν χρειάζεται να πλένετε το κεφάλι σας. 0 Σημείωση *: Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Ναμίμπια έχει τώρα σκάψει αρτεσιανά πηγάδια για το Himba. Αυτό θα έπρεπε να είχε κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για τη φυλή. Όμως, όπως έχουμε ήδη πει, οι Himba είναι πολύ συντηρητικοί και δεν αλλάζουν τις συνήθειές τους. Το νερό εξακολουθεί να είναι πολύ οικονομικό - άλλωστε αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας για εκατοντάδες χρόνια. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια