Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έρευνα: Για ποιους λόγους δεν εμβολιάζονται στην Ελλάδα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον λόγο που δεν εμβολιάζονται οι αρνητές του κορωνοϊού στην Ελλάδα αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Focus Bari / YouGov.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η αναλογία των εμβολιασμένων/θετικών να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων παρουσιάζει σταθερή άνοδο από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021, και από εκεί και πέρα παραμένει σταθερή/οριακά αυξανόμενη στις τρεις τελευταίες μετρήσεις, αύξηση που προέρχεται κυρίως από τις μεγάλες ηλικίες.
Πιο διστακτικοί στο εμβόλιο οι νέοι
Η εικόνα στο τέλος του 2021 δείχνει πως λίγο περισσότεροι από 4 στους 5 Έλληνες έχουν ήδη κάνει/έχουν ραντεβού/θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο, ενώ οι νεαρές ηλικίες (έως 44 χρόνων) παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά των διστακτικών, και μια σταθερή αναλογία «αρνητών» βρίσκεται σε όλες τις ηλικίες.
Όσον αφορά τους αρνητές, ο κυριότερος λόγος είναι η άρνηση να κάνουν κάτι που τους επιβάλλεται εκβιαστικά (65%) και ακολουθούν χαμηλότερα οι αμφισβητήσεις περί του εμβολίου και των επιπτώσεών του στην υγεία.
Συγκεκριμένα:
Το 57% δηλώνει ότι το εμβόλιο δεν είναι δοκιμασμένο / είναι πειραματικό
Το 43% δηλώνει ότι υπάρχει φόβος για τις άμεσες παρενέργειες
Το 14% δηλώνει ότι ανήκει σε ομάδα που δεν επιτρέπεται
Το 21% δηλώνει ότι η πανδημία είναι κατασκευασμένη και παραπλανητική
Το 65% δηλώνει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί εκβιαστικά
  • Οι γυναίκες αρνήτριες είναι λίγο περισσότερες (9%) από τους άνδρες (8%), ενώ είναι και πιο διστακτικές (10% έναντι 7% των ανδρών).
  • Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι πιο αρνητικοί (13%) και πιο διστακτικοί (10%) σε σχέση με τους κατοίκους της Αθήνας (11% και 7%, αντίστοιχα) και της περιφέρειας (8% και 9%).
Τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης της Focus Bari προέκυψαν μεταξύ 21-31 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.002 Ελλήνων 18 έως 74 χρόνων. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια