Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Με ποιον τρόπο πάει σε γάμο το κάθε ζώδιο

Η μεγάλη ώρα της τελετής του γάμου.
Με ποιον τρόπο επιλέγει να την ζήσει το κάθε ζώδιο;

ΚΡΙΟΣ:
Με τις καλύτερες προθέσεις ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας ένας Κριός. Δίνει το καλύτερο από τον εαυτό του, θεωρώντας ότι αυτό θα κρατήσει για πάντα. Όχι μόνο τα λόγια, αλλά και οι πράξεις του, και ειδικά τον πρώτο καιρό, θα συνάδουν με τις υποσχέσεις που έδωσε. Θα δυσκολευτεί όμως στην πορεία να κρατήσει γερά τα χαλινάρια του εαυτού του, προκειμένου το ίδιο εύκολα να μην πάρει την απόφαση να αποχωρήσει. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον ή την σύντροφο: Εάν θα είναι διατεθειμένη/ος να τον αντιμετωπίζει σαν ένα παιδί, να συνωμοτεί στο παιχνίδι μέσα από το οποίο επέλεξε να ζει τη ζωή του, να τον επιβεβαιώνει και το πιο σημαντικό να κρατάει σταθερή θέση, όσον αφορά τη συναισθηματική του ανταπόκριση, αλλά και τα όρια που έχει ανάγκη ένας Κριός. Τότε μπορούμε να μιλάμε για μακροβιότητα, αλλά και για ένα γάμο χωρίς πλήξη. Αυτό εξάλλου είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να προσφέρει ο Κριός μέσα στο γάμο του.

ΤΑΥΡΟΣ
Το δύσκολο ήταν μέχρι να τα ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Άπαξ και τα ανεβήκατε, χαλαρώστε και βγείτε από την ανασφάλεια, όσον αφορά τη μακροβιότητα του γάμου. Το σταθερό γήινο του ζωδιακού (στις περισσότερες βέβαια των περιπτώσεων) δύσκολα φεύγει, δύσκολα εγκαταλείπει, δύσκολα επαναπροσδιορίζεται. Τι γίνεται όμως με την ευτυχία; Πόσο εύκολο θα είναι μ’ έναν Ταύρο η χαρά της συμβίωσης να κρατήσει για πάρα πολλά χρόνια; Εάν υπογράψατε συμβόλαιο γάμου μ’ έναν Ταύρο, να ξέρετε ότι θα τηρήσει τους όρους του, φτάνει μόνο να τηρήσετε κι εσείς τους δικούς του. Να μην απαιτείτε, να μην τον επικρίνετε, και κυρίως για τη δυσκολία του στο να δίνει απλόχερα υλικά και συναισθηματικά, να μην τον ζηλεύετε και να εξακολουθήσετε με το ίδιο πάθος να βιώνετε μαζί του τις ερωτικές σας στιγμές. Σταθερός και ακλόνητος, συνεχώς θα σας υπενθυμίζει: «Εγώ είμαι εδώ, με την πρόθεση να παραμείνω ίδιος».

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το πρώτο που έχετε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σας να κάνετε είναι να τσεκάρετε εάν διαθέτετε το κατάλληλο νευρικό σύστημα, ώστε να μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να αντιμετωπίζετε τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πλευρές του εαυτού του. Πόσο μπορεί να κρατήσει η ευτυχία με έναν Δίδυμο; Μα φυσικά για πάντα. Φτάνει να βάλετε τον εαυτό σας σε διαθεσιμότητα επί 24ώρου βάσεως, σε ό, τι αφορά τις ιδέες του, που μπορεί έτσι ξαφνικά να ξεπηδήσουν από το κεφάλι του και να θέλει άμεσα να τις υλοποιήσει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει αλλαγή σπιτιού, δουλειάς, μπορεί και χώρας. Εάν είστε καλή δασκάλα, αλλά επιζητάτε την έξτρα εμπειρία, η συμβίωση μ’ έναν Δίδυμο είναι η μεγάλη σας ευκαιρία. Θα τον δασκαλεύετε και θα τον μαλώνετε συνεχώς. Αυτό θέλει. Κάτι συνεχώς να του υπενθυμίζει ότι είναι έφηβος και έφηβος θα παραμείνει για πάντα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τη συνταγή της οικογενειακής ευτυχίας την κρατά καλά κρυμμένη ο Καρκίνος, και σε πολλές περιπτώσεις σαν επτασφράγιστο μυστικό, γι’ αυτό και άπαξ και παντρευτεί, κόβει και τα πολλά-πολλά με φίλους και κοινωνικές συναναστροφές. Μόνο τα άτομα του δικού του περιβάλλοντος θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην καινούργια του φωλιά. Θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια, θα πρέπει όμως ο ή η σύντροφος κάθε μέρα να είναι έτοιμος να κάνει το ταξίδι πίσω στο χρόνο, άλλοτε για να θυμηθεί τις υπέροχες στιγμές με αφορμή το ξεφύλλισμα του άλμπουμ και άλλοτε να καταλάβει πόσο άδικα και σκληρά φέρθηκε στον ευαίσθητο και απαλλαγμένο από κάθε ευθύνη Καρκίνο. Ρωτήστε τον εαυτό σας, πριν αποφασίσετε να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας, εάν είστε διατεθειμένοι να παίξετε εκτός από ρόλο συζύγου και γονέα των παιδιών σας και ρόλο μαμάς. Σε αυτήν την περίπτωση, να ξέρετε ότι κρατάτε το εισιτήριο ενός επιτυχημένου γάμου στα χέρια σας.

ΛΕΩΝ
Το να ανέβετε στα σκαλιά της εκκλησίας μ’ έναν Λέοντα, σίγουρα αυτό θα είναι μεγάλη εμπειρία. Όχι μόνο για εσάς, αλλά και για όλους τους παρευρισκόμενους. Σκηνή σαν παραμύθι και το πιο σημαντικό είναι η αίσθηση που συνεχώς θα σας μεταδίδει, ότι αυτό το παραμύθι, δηλαδή, θα κρατήσει για πάντα. Και ακόμα και αν αυτό ξεφτίσει, θα εφεύρει κάποιο άλλο να είστε σίγουροι. Ένα είναι το μυστικό, μέσα από το οποίο θα μπορέσετε να πάρετε την εγγύηση για έναν ευτυχισμένο γάμο: Να συνωμοτήσετε θετικά και να είστε διατεθειμένοι να προσαρμόζεστε με τους ρόλους που ένας Λέοντας έχει ανάγκη να παίζετε, καθ’ υπόδειξή του, βέβαια, προς χάριν της ευτυχίας, ακόμα και αν πρόκειται για εικονική. Το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου για έναν Λέοντα είναι να του επιτρέψετε να σας αγαπάει. Με τους δικούς του, όμως, όρους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Την απόφαση δε θα την πάρει σχετικά εύκολα ένας Παρθένος. Γενικά, τα σκαλιά κάτι του κάνουν... Προτιμά να παραμένει στα ίδια γνώριμα πεδία του, εκτός και εάν αναγνωρίσει στον/στην σύντροφο το άτομο με το οποίο θα μπορέσει να πορευτεί στη ζωή του. Γνωρίζει καλά ότι οι μεγάλοι έρωτες δεν καταλήγουν σε γάμο. Γι’ αυτό και δεν έχει θέμα να συμβιβαστεί με κάτι που δε σχετίζεται με πάθος και έρωτα. Αθόρυβος και ανενόχλητος, το ίδιο ακριβώς επιζητά και από τον/την σύντροφο. Μοιράζεται όμως. Με τον καλύτερο τρόπο, φτάνει τα ενδιαφέροντα να είναι κοινά. Αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις του και το ίδιο απαιτεί και ο ίδιος από τους άλλους. Εάν οι συνθήκες δημιουργηθούν πάνω σε αυτήν τη βάση, τότε μπήκε για να μείνει στο γάμο και το πιο σημαντικό θα κάνει προσπάθεια, ώστε οι συνθήκες να είναι οι καλύτερες δυνατές, κυρίως σε πρακτικό επίπεδο.

ΖΥΓΟΣ
Το κατ’ εξοχήν ζώδιο του γάμου και των περισσοτέρων όμως διαζυγίων. Μην αποθαρρύνεστε όμως εσείς που είτε είστε έτοιμοι να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας μ’ ένα Ζυγό, είτε εσείς οι ίδιοι ανήκετε σ’ αυτό το γοητευτικό, αλλά ανασφαλές συναισθηματικά ζώδιο. Και σίγουρα η εξαίρεση είναι αυτή που κάνει τον κανόνα. Τι θέλει ένας Ζυγός; Συνεχή συναισθηματική και ερωτική ανταπόκριση, κοινωνική ζωή, αισθητική σε όλα τα επίπεδα. Εάν αυτά του τα παρέχει η σχέση του γάμου, τότε δεν έχει να πάει πουθενά και ούτε αλλού θα ψάξει να αναζητήσει τα καλύτερα. Συνεχώς θα ψάχνει τρόπους να εκφράσει την αγάπη του και πολλές φορές ακόμα κι αν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Το κλίμα που θα επικρατεί στο περιβάλλον του γάμου, όμως, είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτόν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σκορπιός και γάμος: όχι έννοιες απόλυτα συμβατές, νωρίς σχετικά όμως θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και τις περισσότερες φορές όχι με αυτόν ή αυτήν που ερωτεύτηκε. Γι’ αυτό και είναι το ζώδιο που μπορεί να περάσει μία ολόκληρη ζωή με τον σύντροφο, πάντα βέβαια υπομένοντας ακόμα και καταστάσεις που ελάχιστα ζώδια μπορούν. Γιατί πως αλλιώς θα μπορέσει να εκφράσει τη μαζοχιστική του πλευρά, νιώθοντας ανεπαρκής μέσα από το γάμο, προκειμένου αλλού να αναζητά τον έρωτα και το πάθος; Προσκολλάται όμως με τον σύντροφο και δένεται συναισθηματικά. Και στην περίπτωση που υπάρχει σεξουαλική χημεία, τότε σπάνια σκέφτεται την περίπτωση του διαζυγίου. Εάν πραγματικά θέλετε να κρατήσετε ένα Σκορπιό μέσα στο γάμο, μην του το κάνετε τόσο εύκολο. Τρέφεται από τις δυσκολίες και τις εντάσεις, φτάνει μόνο να αισθάνεται την απόλυτη αποκλειστικότητά σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης που συνήθως θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας είναι ο ώριμος (σε ηλικία μόνο), και ιδιαίτερα καλοβαλμένος κύριος, ή η γυναίκα, που ναι, μεν, εξακολουθεί ακόμα να διατηρεί νεανικό στυλ και που έχει χαλαλίσει τα νεανικά της, αλλά και τα χρόνια της ωριμότητας, διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας και ταξιδεύοντας. Σε περίπτωση που ένας Τοξότης πάρει τη μεγάλη απόφαση, τότε αυτό γίνεται συνειδητά, έχοντας επιλέξει και τον κατάλληλο σύντροφο βεβαίως, για να περάσει μαζί του το υπόλοιπο της ζωής του. Και πάλι όμως, χωρίς έλεγχο και δεσμεύσεις. Αυτό είναι το σημαίνον για έναν Τοξότη και θα πρέπει εκ των προτέρων να έχεις όλες τις εγγυήσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Για τον Αιγόκερω γάμος σημαίνει πρώτα απ’ όλα επαγγελματική αποκατάσταση. Γι’ αυτό και συνήθως αργούν ν’ ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Διαθέτουν ισχυρό ένστικτο σε ό, τι αφορά την επιλογή του συντρόφου. Η μεγάλη απόφαση δεν είναι απόρροια ερωτικού ενθουσιασμού. Με συναίσθηση ευθύνης και έχοντας επίγνωση των συνεπειών, ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. Το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου για έναν Αιγόκερω, κατά πρώτον, είναι να πηγαίνουν καλά οι δουλειές και κατά δεύτερον να μπορεί να κρατά τα ηνία, μέσα από την εξουσία που θα του αναγνωρίσει ο σύντροφος. Είναι ο σύζυγος και ο πατέρας. Αυτός που θα καθοδηγεί, θα υπαγορεύει και θα απαγορεύει ενίοτε. Ιερή υπόθεση ο γάμος για έναν Αιγόκερω. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι απόλυτα συμφιλιωμένος με αυτήν του την απόφαση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τίποτα δεν είναι απόλυτο για έναν Υδροχόο, αφού ό, τι αφορά το θέμα γάμος-παιδιά, σίγουρα, πολλές φορές το έχει αμφισβητήσει στη ζωή του. Γι’ αυτό και επιλέγει καταστάσεις σχέσεων, από τα νεανικά του ακόμα χρόνια, που δεν του επιτρέπουν να έρθει κοντά στο να πάρει την απόφαση. Στην περίπτωση όμως που οι ούριοι άνεμοι του ευφυούς του νου τον οδηγήσουν στα σκαλιά της εκκλησίας, δύσκολα θα τον πάνε πάλι πίσω, αφού αποζητά τη σταθερότητα στη ζωή του. Την ησυχία του θέλει, και όχι υποδείξεις σε ό, τι αφορά τον τρόπο που σκέφτεται και δρα. Στο πρόσωπο του συντρόφου δεν αποζητά το μεγάλο έρωτα, αλλά το συνοδοιπόρο στην ενδιαφέρουσα από τη μία, αλλά και ανιαρή από την άλλη ζωή του. Σας δίνει όση ελευθερία θέλετε, αναγνωρίστε του όμως και εσείς το ίδιο. Όπως είναι ολιγαρκής στη ζωή του, έτσι είναι και στο γάμο του, φτάνει μόνο να μπορείτε να ανέχεστε όλες του τις ιδιορρυθμίες.

ΙΧΘΥΣ
Με το όνειρο του γάμου, σίγουρα, ζει, και μάλιστα από πολύ μικρός ένας Ιχθύς. Και ειδικά οι γυναίκες, τις οποίες το σύνδρομο της σταχτοπούτας τις διακατέχει πολύ έντονα. Το όνειρο ενός ευτυχισμένου γάμου θα υπάρχει για αρκετό καιρό, και μετά από το ανέβασμα στα σκαλιά της εκκλησίας. Από εκεί και μετά όμως, όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο καλά είναι τοποθετημένα τα συναισθηματικά θεμέλια. Μόνο ο έντονος συναισθηματισμός μπορεί να κρατά ζωντανό το όνειρο του Ιχθύ. Και βέβαια, αυτό πρέπει να συνυπάρχει και με μία ενδιαφέρουσα σεξουαλική ζωή. Έτσι, μπορεί ο γάμος να έχει μακροβιότητα, οι ισορροπίες όμως είναι πολύ λεπτές. Εύκολα μπορεί να πέσει το κάστρο, που πολλές φορές αποδεικνύεται χάρτινο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια