Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Manolo Santana θρυλικός ισπανός τενίστας 1938-2021

10 Μαΐου 1938 - 11 Δεκεμβρίου 2021, Μαρμπέγια, Ισπανία
Ο Μανουέλ "Μανόλο" Μαρτίνεθ Σαντάνα (λατινικό αλφάβητο : Manuel "Manolo" Martínez Santana), γεννημένος στην Μαδρίτη στις 10 Μαΐου 1938,-11  Δεκεμβρίου 2021 είναι πρώην Ισπανός πρωταθλητής της αντισφαίρισης. Ήταν Νο 1 στον κόσμο το 1966
Ο θρυλικός Ισπανός τενίστας και επίτιμος πρόεδρος του Mutua Madrid Open τα τελευταία χρόνια, Manolo Santana, "έφυγε" από τη ζωή στην ηλικία των 83 ετών.
Ένας θρύλος του ισπανικού αθλητισμού, ο Manolo Santana, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, στην ηλικία των 83 ετών.
Ο Santana είχε φτάσει στο Νο.1 του κόσμου το 1966 και είχε κατακτήσει συνολικά 4 Grand Slams, το Roland Garros το 1961 και το 1964, το US Open το 1965 και το Wimbledon το 1966.
Μετά το τέλος της καριέρας του, "υπηρέτησε" από τη θέση του προπονητή δυο φορές την Εθνική ομάδα της Ισπανίας στο Davis Cup.
Μόνιμη κατοικία του ήταν η Μαρβέγια, όπου είχε και το δικό του tennis club, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος του Mutua Madrid Open, του σημαντικότερου τουρνουά τένις που γίνεται στην Ισπανία.
Ο Nadal, που είχε και προσωπική σχέση με τον Santana, ήταν από τους πρώτους που έστειλαν μήνυμα για τον θάνατο του μεγάλου Ισπανού τενίστα.
"Μόλις έμαθα τα φριχτά νέα του θανάτου του μεγάλου Manolo Santana. Όπως έχω πει και πολλές φορές στο παρελθόν: χίλια ευχαριστώ γι' αυτό που έκανες για τη χώρα μας και που χάραξες το δρόμο σε τόσους πολλούς. Πάντα ήσουν πρότυπο, φίλος και άνθρωπος κοντά σε όλους", έγραψε ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.
Μηνύματα και ανακοινώσεις έγραψαν ακόμα η Ρεάλ Μαδρίτης, η Garbine Muguruza, η Paula Badosa, ο David Ferrer, o Feliciano Lopez, η Conchita Martinez και η Simona Halep, ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες να πολλαπλασιαστούν, καθώς ο Santana ήταν πολύ ενεργός στο τένις μέχρι και σήμερα, μέσω της θέσης του στο τουρνουά της Μαδρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια