Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Shawn Rhoden bodybuilder 1975-2021

 2 Απριλίου 1975, Κίνγκστον, Τζαμάικα -  6 Νοεμβρίου 2021
Ήταν ο γηραιότερος bodybuilder που κέρδισε τον τίτλο του Mr. Olympia, σε ηλικία 43 ετών και πέντε μηνών. 
Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του μποντιμπίλντινγκ ο ξαφνικός θάνατος, ενός σάρκινου "βουνού", του πρωταθλητή Σον Ρόουντεν μόλις στην ηλικία των 46 ετών. Πρόκειται για έναν ακόμα θάνατο μπόντιμπιλντερ.
Ο Σον Ρόουντεν ήταν Τζαμαϊκανοαμερικανός επαγγελματίας bodybuilder του πρωταθλήματος IFBB στην ανοιχτή κατηγορία (υπερβαρέα βάρη). Κέρδισε την κορυφαία διοργάνωση Mr. Olympia το 2018 νικώντας τον επτάκις πρωταθλητή Mr. Olympia Φιλ Χιθ. 
Ήταν ο γηραιότερος μποντιμπίλντερ που κέρδισε τον τίτλο του Mr. Olympia, σε ηλικία 43 ετών και πέντε μηνών, ωστόσο δεν αγωνίστηκε ξανά, καθώς τον Οκτώβριο του 2018 δέχθηκε κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση μιας συναθλήτριάς του στο Σολτ Λέικ Σίτι. 
Η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί. 
Φημολογίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για ανακοπή. Τραγική ειρωνεία; "Θα σας δω στην άλλη πλευρά" είχε γράψει στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram. Είχε μια 6χρονη κόρη. 
Η είδηση έχει συγκλονίσει τους συναθλητές του και τους φίλους του μποντιμπίλντινγκ ευρύτερα.
Οι θάνατοι μποντιμπίλντερ έχουν θέσει ζήτημα κανονισμών στις ΗΠΑ, καθώς τα υπερβολικά κιλά, τα φάρμακα και τα διουρητικά ώστε να είναι γραμμωμένοι ταλαιπωρούν πολύ την υγεία των μποντιμπίλντερ. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια