Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Shakshuka με αυγά σε σάλτσα ντομάτας

.
Αυγά με ντομάτα για βουτιές, ένα φαγητό που λατρεύω. Γίνεται γρήγορα και οι βουτιές με φρέσκο ψωμί είναι απαραίτητες!
Είναι ένα μεσογειακό φαγητό που γίνεται με πολλές παραλλαγές. Αυγά με την ντομάτα συναντούμε σε όλες τις χώρες της Μεσογείου αλλά και στις χώρες της μέσης Ανατολής.  Σε όλα τα νησιά μας θα βρείτε ανάλογες συνταγές όπως ντομάτες με αυγά ανακατεμένες σε στραπατσάδα, αυγά με πατάτες γιαχνί και ντομάτα, αυγά με κρεμμύδια και ντομάτες, αυγά με ντομάτες στο φούρνο και πολλές ακόμα συνταγές που βασίζονται στα αυγά, τη ντομάτα και τα λαχανικά.
Αυτή τη συνταγή για ντομάτες με αυγά θα την συναντήσετε επίσης στη Μέση Ανατολή και στις χώρες της βόρειας Αφρικής με το όνομα Shakshouka! «Σακσούκα» στην αραβική γλώσσα σημαίνει ανακατεμένα.\
Υλικά 
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες σε καρέ
5 ώριμες μεγάλες και σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1-1/2 συσκευασία ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4- 6 αυγά
2 πολύ μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια (τα φύλλα τους μόνο ψιλοκομμένα)
λίγο κύμινο και λίγο πιπέρι καγιέν
Για το σερβίρισμα
ψωμί
φέτα

Εκτέλεση
Για τα αυγά με ντομάτα, ξεκινάμε
συγκεντρώνοντας όλα μας τα υλικά για τις ντομάτες με αυγά. Για να φτιάξουμε τα αυγά με ντομάτα, 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι.
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε την πάπρικα και τη ζάχαρη.
Προαιρετικά προσθέτουμε πιπέρι καγιέν ή λίγο μπούκοβο.
Αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγα τρίμματα φέτας.
Σπάμε τα αυγά ένα-ένα μέσα στη σάλτσα με τη ντομάτα.
Αφήνουμε τα αυγά να σιγοβράσουν μέσα στην υπέροχη σάλτσα για λίγα λεπτά. Ανάλογα βέβαια αν προτιμάτε τον κρόκο μελάτο ή σφιχτό παρατείνετε ή μειώνετε τον χρόνο μαγειρέματος.
Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα (πράσινα) των φρέσκων κρεμμυδιών.
Σερβίρουμε με με ψωμί και φέτα για ολοκληρωμένη απόλαυση! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια