Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένας οδηγός για τα γυναικεία παπούτσια

Ένας οδηγός με μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τύπους παπουτσιών και τα κύρια χαρακτηριστικά τους...:
Τύποι παπουτσιών
Ψηλοτάκουνα
Slingback: Αυτά είναι ένας  συνδυασμός μυτερού κλασικού παπουτσιού και ενός σανδαλιού. Διαθέτουν ιμάντα με αγκράφα που τα στερεώνει στη φτέρνα.
Στιλέτα: Μπορούν να έχουν ένα λεπτό, ψηλοτάκουνα και μπορεί να φτάσει σε ύψος άνω των 10 εκατοστών. Είναι ιδανικά για επίσημες εκδηλώσεις.
Τακούνια γατάκι: Το ύψος τους μπορεί να είναι από 3,5 έως 4,5 εκατοστά ύψος. Είναι εύκολο να αναγνωριστούν αφού το πίσω μέρος της φτέρνας έχει μια μικρή καμπύλη. Όντας σχετικά χαμηλά παπούτσια, είναι τέλεια για όσους θέλουν να αρχίσουν να συνηθίζουν τα ψηλοτάκουνα φορώντας τα σε καθημερινή βάση.
Peep-toes: Έχουν ένα  μικρό άνοιγμα στο μπροστινό μέρος που επιτρέπει τη θέα των δακτύλων των ποδιών. Ορισμένα μπορεί να έχουν μια πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος για μεγαλύτερη άνεση. Καθώς έχουν επίσημη εμφάνιση, μπορούν να συνδυαστούν με επαγγελματική ενδυμασία ή πάρτι.
Σφήνες: Χαρακτηρίζονται από το να έχουν ένα  μόνο κομμάτι που χρησιμεύει τόσο για τη σόλα όσο και για τη φτέρνα, με το πίσω μέρος να είναι εμφανώς υψηλότερο από το μπροστινό. Συνήθως είναι πολύ άνετα σε σύγκριση με άλλα ψηλοτάκουνα παπούτσια και είναι ιδανικά για casual εμφάνιση.
Πλατφόρμες: Έχουν  βάση μπροστά και ψηλό τακούνι πίσω. Η μπροστινή σόλα μπορεί να φτάσει έως και 10 εκατοστά, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση και σταθερότητα.
Επίπεδα παπούτσια
Μπαλαρίνες: Εμπνευσμένες από παπούτσια μπαλέτου, είναι φτιαγμένες από χαμηλή σόλα με στρογγυλή γραμμή. Μπορείτε να βρείτε και με μυτερή μύτη, τα οποία συνιστώνται για επίσημες εμφανίσεις. και τα στρογγυλεμένα είναι καλύτερα για casual ρούχα.
Mary Janes: Αυτός είναι ένας συγκεκριμένος τύπος παπουτσιού μπαλαρίνας που έχει ένα λουράκι που περνάει από το κάτω μέρος και προσαρμόζεται στο πλάι. Μπορούν να βρεθούν με χαμηλές σόλες ή γόβες και να ταιριάζουν πολύ με κλασικές εμφανίσεις.
Brogues: Είναι ένας τύπος υποδημάτων αγγλικής προέλευσης. Έχουν χοντρά πέλματα, καλύπτουν ολόκληρο το πόδι και έχουν κορδόνια. Χαρακτηρίζονται από το να έχουν μικρές τρύπες που αποτελούν μέρος της διακόσμησής τους.
Μοκασίνια: Δεν έχουν κανένα είδος κλεισίματος και συνήθως έχουν ένα φαρδύ κομμάτι στο πίσω μέρος, ραμμένο στα πλάγια. Είναι συνήθως κατασκευασμένα από δέρμα με ελαφριά και εύκαμπτη σόλα. Ταυτόχρονα, μπορεί να έχουν διακοσμητικές λεπτομέρειες κοντά στο δάχτυλο. Φαίνονται υπέροχα με τζιν και ανοιχτόχρωμα παντελόνια.
Εσπαντρίγιες: Αυτά είναι κατασκευασμένα από ύφασμα και έχουν σόλα κάνναβης. Μπορούν να βρεθούν σε επίπεδη έκδοση ή με σφήνα. Είναι ιδανικά για να φορεθούν την άνοιξη και το καλοκαίρι με casual και ανεπίσημες εμφανίσεις.
Mules: Είναι ένας τύπος παπουτσιού με ανοιχτό δάκτυλο, συνήθως με μυτερή μύτη. Αν και συνήθως δεν έχουν τακούνι, μπορούν να βρεθούν σε υψηλότερες επιλογές και σε ποικιλία υλικών. Είναι ιδανικά για casual ντυσίματα.
Μπόνους: τύποι μπότες 
1.Chelsea: Πρόκειται για έναν τύπο μπότας που έχει ελαστικό τμήμα στις εξωτερικές πλευρές, σε επίπεδο αστραγάλου. Μπορεί να είναι ορατό ή κρυμμένο με υφές από το ίδιο υλικό με το παπούτσι. Έχει απλό και χαλαρό στιλ.
2.Knee-highs μέχρι τα γόνατα: Είναι ένας τύπος μπότας που καλύπτει το πόδι, μέχρι το γόνατο , χωρίς να το ξεπερνά. Μπορούν να είναι με τακούνια ή επίπεδα. Και οι δύο τύποι ονομάζονται με το ίδιο όνομα.
3.Musketeer or cavalier: Μπορούν να καλύπτουν το γόνατο ή ακόμα και να φτάσει μέχρι το μέσο του μηρού. Μπορείτε να βρείτε διαφορετικά μοντέλα, είτε είναι επίπεδα, είτε με τακούνι είτε φαρδιά, μεταξύ άλλων. Φαίνονται υπέροχα με κοντά φορέματα, σορτς ή στενά παντελόνια.
4.Bikers: Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οι πόρπες στα πλάγια. Γενικά φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο, με φαρδιά πέλματα και φαρδιούς άξονες. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια