Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αμύγδαλο γλυκό κουταλιού

.
Υλικά
1.300 γρ. ζάχαρη
600 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα ψίχα τριμμένα σκόνη
15 πικραμύγδαλα τριμμένα
Ροδόσταμο ή ανθόνερο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Μετράμε την ζάχαρη και βάζουμε την μισή ποσότητα σε νερό με 2 κ.σ. ροδόσταμο σε μεγάλο τσουκάλι. 
Όταν αρχίσουν να βράζουν σε 10 λεπτά ρίχνουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά αμέσως. 
Αφήνουμε 20 λεπτά και αφαιρούμε 1 φλ.τσ. σιρόπι περίπου.
Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αμύγδαλο τριμμένο σκόνη μέχρι να πήξει το μείγμα. 
Άν γίνει πολύ πηχτό ρίχνουμε το 1 φλ.τσ. σιρόπι που κρατήσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Αφήνουμε να κρυώσει. 
Ανακατεύουμε και βάζουμε σε βαζάκια καλά πλυμένα στεγνά και αποστειρωμένα. Καλοφάγωτο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια