Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποιος έχει στην κατοχή του τη μεγαλύτερη έκταση γης

Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης γης και φιλάνθρωπος
Πρόσφατα μάθαμε πως ο Bill Gates έχει στην κατοχή του τόσο πελώριες εκτάσεις γης που φαίνονται από το Διάστημα και πως καλλιεργεί και τις πατάτες που σερβίρονται στα McDonald’s.
Σύμφωνα με το περιοδικό The Land Report, ο Gates κατέχει 1.088.604 στρέμματα (269.000 acres) καλλιεργήσιμης γης σε 18 αμερικανικές πολιτείες, γεγονός που τον κάνει τον μεγαλύτερο τσιφλικά της Αμερικής. 
Όμως δεν είναι αυτός που σπάει το ρεκόρ ιδιοκτησίας - αλλά ο ιδιοκτήτης της Liberty Media - που δεν είναι άλλος από το John Malone. Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης γης και φιλάνθρωπος. Διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Tele-Communications Inc. Ως αποτέλεσμα, ο Malone έχει καθαρή αξία περίπου 9,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και χάρη στο ρόλο του στις συμφωνίες μέσων ενημέρωσης και στην ιδιοκτησία γης, έχει το παρατσούκλι του "Cable Cowboy"!
Μετά από μια εκπαίδευση στο διάσημο Hopkins School, το Πανεπιστήμιο Yale και το Πανεπιστήμιο John Hopkins, ο Malone εγγράφηκε στο πρόγραμμα ηλεκτρολογικής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Bell Labs, ένα ινστιτούτο φημισμένο για την ανάπτυξη αρκετών σημαντικών καινοτομιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, δηλαδή της ακτίνας λέιζερ και της μετάδοσης ραδιοφώνου. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτών των ετών όταν πήρε για πρώτη φορά μια γεύση από τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών. 
Συνολικά, κατέχει 2,2 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στις ΗΠΑ,  (όλα έχουν μια συνολική έκταση που είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος του Rode Island) και από το 2011, όταν αγόρασε 1,2 εκατομμύρια στρέμματα στο Maine (μια τοποθεσία όπου εκεί δένει τη συλλογή των σκαφών του), έγινε ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τον παλιό του φίλο Ted Turner.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια