Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ειδικές Εξετάσεις για την Πρόληψη των Αυτοάνοσων Νοσημάτων

Η πρώιμη ανίχνευση των παραγόντων κινδύνου που συνδέονται με την ανάπτυξη αυτοάνοσων ή χρόνιων ασθενειών, επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση προληπτικά, με σκοπό τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης νόσου.

Νέες εξετάσεις Παρέχουν Στοιχεία για την Επίδραση του Τρόπου Ζωής στην Υγεία
Η ανεπάρκεια θρεπτικών στοιχείων, επηρεάζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διενέργεια των φυσιολογικών διαδικασιών του οργανισμού, αυξάνοντας τον κίνδυνο για την ανάπτυξη νόσου.
Ανεπάρκειες σε μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικά κ.ά.:
  • Καταστέλλουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Επιδεινώνουν τις φλεγμονές
  • Αυξάνουν την ευπάθεια σε λοιμώξεις
  • Επιδεινώνουν την πορεία χρόνιων ασθενειών, όπως τα αυτοάνοσα, τα καρδιαγγειακά, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και τα νοσήματα του αναπνευστικού.
Η οριακή χρόνια έλλειψη θρεπτικών στοιχείων ονομάζεται “κρυμμένη πείνα” και είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες πίσω από κάθε ασθένεια.
Είναι ενθαρρυντικό βέβαια, ότι αυτές οι συνέπειες μπορούν να αντιστραφούν διορθώνοντας τις ανεπάρκειες. Έχει αποδειχθεί ότι η επίτευξη επάρκειας μικροθρεπτικών συστατικών, παράλληλα με τη βελτίωση της συνολικής μεταβολικής κατάστασης, παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία αυτοάνοσων και χρόνιων ασθενειών.
Η ανίχνευση των ελλείψεων σε μικροθρεπτικά συστατικά, μέσω ειδικών εξετάσεων, οδηγεί στην ακριβή διόρθωση τους.
 
Η στοχευμένη διόρθωση των ανεπαρκειών:
  • Ενισχύει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Βελτιώνει τον έλεγχο της φλεγμονής.
  • Μειώνει την ευπάθεια σε λοιμώξεις.
  • Συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της μεταβολικής κατάστασης.
​Το πλεονέκτημα αυτών των αναλύσεων, είναι ότι το αποτέλεσμα των μετρήσεων συνδυάζει τη γενετική ποικιλομορφία ενός ατόμου, με τις ατομικές επιλογές διατροφής και τρόπου ζωής, που διαμορφώνουν την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του.
Σύγχρονες Αναλύσεις Ανιχνεύουν Διαταραχές Χρόνια πριν την Εκδήλωση Νόσου
Η ανάλυση μικρών μορίων στο αίμα, ανιχνεύει μεταβολικές διαταραχές που συνδέονται με την πορεία και την εκδήλωση αυτοάνοσων και χρόνιων ασθενειών. Η μεταβολική κατάσταση ενός ατόμου είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου εκδήλωσης αυτής της κατηγορίας νοσημάτων.
Οι συγκεκριμένες εξετάσεις ονομάζονται μεταβολομικές αναλύσεις. Μετράνε πολύ μικρά μόρια που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι καταγράφουν τις ακριβείς ελλείψεις και μεταβολικές διαταραχές, καθιστώντας έτσι αποτελεσματική την αντιμετώπιση και πρόληψη αυτοάνοσων και χρόνιων νοσημάτων.
Οι μεταβολομικές αναλύσεις είναι μια ευαίσθητη μέθοδος μέτρησης, ικανή να αποτυπώσει μεταβολικές δυσλειτουργίες που είτε προκύπτουν από μια νόσο είτε αποτελούν παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξή της, παρέχοντας ακριβή εικόνα για την κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου ξεχωριστά.  
Παρέχουν στοιχεία σχετικά με τις ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά, τις μεταβολικές διαταραχές και καθορίζουν τις στοχευμένες ιατρικές παρεμβάσεις στη φαρμακευτική αγωγή, στον τρόπο ζωής και στη διατροφή που επιφέρουν μακροχρόνια και σημαντική βελτίωση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων[6,8].
 
Η στοχευμένη διόρθωση των ελλείψεων και η αποκατάσταση των μεταβολικών παραγόντων κινδύνου συμβάλλουν στη(ν):
  • βελτίωση της ποιότητας ζωής
  • ενδυνάμωση του οργανισμού
  • αύξηση των επιπέδων ενέργειας
Επιπρόσθετα, σε επίπεδο πρόληψης η πρώιμη ανίχνευση των παραγόντων κινδύνου επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση προληπτικά, με σκοπό τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης νόσου.

Ο Εντοπισμός και η Διόρθωση των Ελλείψεων του Οργανισμού Μπορεί να Προλάβει την Εμφάνιση Αυτοάνοσων & Χρόνιων Νοσημάτων
Οι Μεταβολομικές Αναλύσεις ανιχνεύουν δείκτες που εντοπίζουν:
τις ελλείψεις σε βιταμίνες, ένζυμα, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
  •  μεταβολικές διαταραχές όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη
  • τη διαχείριση της φλεγμονής
  • την ικανότητα παραγωγής ενέργειας (μιτοχονδριακή λειτουργία)
  • την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού
  • την κατάσταση της εντερικής χλωρίδας (μικροβίωμα)
  • την παρουσία διαταραχών στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπιδίων
  • διαταραχές στη λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • διαταραχές στην ορμονική λειτουργία
 Μέχρι και λίγα χρόνια πριν, η ακριβής καταγραφή των ελλείψεων σε κάθε άτομο ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με τις κλασσικές μεθόδους μέτρησης. Έτσι η διόρθωση τους βασιζόταν σε γενικές οδηγίες. Τα τελευταία χρόνια, με τη χρήση μεταβολομικών αναλύσεων, ανιχνεύονται μικρά μόρια που συμμετέχουν στις χημικές αντιδράσεις του οργανισμού και καταγράφουν με ακρίβεια τις ελλείψεις και τις μεταβολικές διαταραχές.
Πρόκειται για ένα επιπρόσθετο διαγνωστικό εργαλείο, που καθοδηγεί τη διόρθωση των ελλείψεων, με τη χορήγηση θεραπευτικών δόσεων μικροθρεπτικών συστατικών. Η αποκατάσταση της φυσιολογικής μεταβολικής λειτουργίας, βελτιώνει τη συνολική κατάσταση της υγείας και την πορεία χρόνιων ασθενειών, όπως τα αυτοάνοσα, τα καρδιαγγειακά, ο διαβήτης και τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.
Η διόρθωση των ελλείψεων του οργανισμού και η αποκατάσταση του μεταβολισμού, μπορούν να αλλάξουν ριζικά την πορεία μεγάλου φάσματος ασθενειών ή να προλάβουν την εμφάνιση τους. 
Σήμερα η ιατρική διαθέτει περισσότερα εργαλεία από αυτά που διέθετε δέκα ή πέντε μόλις χρόνια πριν. Στοχευμένες ιατρικές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, στη διατροφή και στις ελλείψεις του οργανισμού μπορούν να επιφέρουν μακροχρόνια και σημαντική βελτίωση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. 
Όταν η φαρμακευτική αγωγή, η διόρθωση των ελλείψεων, ο τρόπος ζωής και η διατροφή του κάθε ασθενούς προσαρμόζονται στο μεταβολικό του προφίλ, αλλάζουν ριζικά την πορεία της υγείας ατόμων που έχουν προδιάθεση να αναπτύξουν αυτοάνοσο ή χρόνιο νόσημα.
drtsoukalas

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια