Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παραλίγο να χάσει το πόδι της εξαιτίας ενός μυρμηγκιού

Η Carla Urff, 59 ετών, ήταν μόλις 11 ετών όταν διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1.
Μετά από ένα δάγκωμα μυρμηγκιών, μια γυναίκα με διαβήτη τύπου 1 ενημερώθηκε ότι χρειαζόταν ακρωτηριασμό. Δείτε πώς οι γιατροί μπόρεσαν να σώσουν το πόδι της χρησιμοποιώντας διάφορες θεραπείες και διαδικασίες.
Τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. Εαν κάποιος που πάσχει από διαβήτη κοπεί, τραυματιστεί κλπ, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες ή σοβαρές λοιμώξεις!
 Ωστόσο, έζησε μια σχετικά υγιή ζωή μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '30, όταν ένα μυρμήγκι δάγκωσε το πόδι της. Εδώ, μοιράζεται πώς ένας μικρός τραυματισμός, που επιδεινώθηκε από τον διαβήτη, την οδήγησε σε μια περιπέτεια χειρουργικών επεμβάσεων και αλλαγών στον τρόπο ζωής. Η ίδια διηγήθηκε την ιστορία της.

Το δάγκωμα μυρμηγκιού που άλλαξε τα πάντα
"Μια μέρα, ενώ πρόσεχα πολύ γενικά, και απέφευγα να κυκλοφορώ ακόμη και με σαγιονάρες, με δάγκωσε ένα μυρμήγκι. Το πόδι μου πρήστηκε. Όταν η πληγή όχι μόνο δεν θεραπεύτηκε αλλά και συνέχισε να χειροτερεύει, έκλεισα ραντεβού με τον γιατρό, ο οποίος μόλις συνέστησε να το παρακολουθώ. Μετά από λίγους μήνες και χωρίς βελτιώσεις, με παρέπεμψαν σε ποδίατρο.
Ο ποδίατρος πίστευε ότι το χρώμα στο πόδι μου άλλαζε και με παρέπεμψε σε έναν καρδιολόγο - υποψιάστηκε ότι ο διαβήτης μου καθυστέρησε την επούλωση. Μπορεί επίσης να περιόρισε τη ροή του αίματος στο πόδι μου. Ωστόσο δεν πίστευε ότι απαιτείται κάποια δραστική θεραπεία, οπότε 'όλα καλά'.
Αλλά όλα δεν ήταν καλά. Μόλις δύο χρόνια αργότερα επέστρεψα στο γραφείο του, οπότε μου είπαν ότι εν τέλει, δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα. Αποδείχθηκε ότι είχα περιφερική αρτηριακή νόσο και καρδιαγγειακές παθήσεις (έπασχε και ο πατέρας μου) και ότι η καρδιαγγειακή νόσος είχε προχωρήσει τόσο γρήγορα, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα! Η πρόταση του ήταν να ακρωτηριάσει το πόδι μου.
Τοποθέτηση τεχνητής αρτηρίας στο πόδι
Καθώς ερεύνησα περισσότερες επιλογές και διαφορετικούς γιατρούς, υπέφερα από πόνο και δυσφορία καθημερινά. Οι αρτηρίες συνέχισαν να γεμίζουν με πλάκα, και χωρίς φρέσκο ​​αίμα να ρέει στο πόδι μου, το άκρο μου... άρχισε να πεθαίνει. Τρία δάχτυλα των ποδιών μου έπαθαν γάγγραινα.
Βρήκα έναν επεμβατικό καρδιολόγο που συμφώνησε και έβαλε μια τεχνητή αρτηρία στο πόδι μου. Και λειτούργησε! Το χρώμα του δέρματός μου επέστρεψε και δεν έχασα ούτε ένα δάχτυλο.
Η τεχνητή αρτηρία διήρκεσε οκτώ υγιή χρόνια, ώσπου άρχισε να έχει προβλήματα. Ξεκινήσαμε λοιπόν μια ρουτίνα μηνιαίων ραντεβού στα οποία πήγαινα και καθαρίζαμε την πλάκα από τις αρτηρίες. Μόλις είχαμε το πόδι μου σε αρκετά καλή κατάσταση, ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να δούμε πώς ήταν η καρδιά μου.

Ακολούθησαν και μικροχειρουργικές επεμβάσεις. 
Προέκυψαν δυσκολίες. Ως μακροχρόνια διαβητική, οι αρτηρίες μου είχαν το μέγεθος ενός μικρού παιδιού, το οποίο έκανε αυτές τις διαδικασίες δύσκολες. Αλλά δεν ήθελα να κάνω εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς και τελικά πέταξα στο Σικάγο, όπου οι χειρουργοί μου έκαναν μια ακόμη επέμβαση με το ρομπότ Da Vinci. Σήμερα, παίρνω φάρμακα για να προστατεύσω την καρδιά μου και να διαχειριστώ τη χοληστερόλη μου εκτός από την ινσουλίνη μου, και παραμένω ενεργή και στα πόδια μου!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια