Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

CREPES SUZETTE CAKE

.
Ευφάνταστο, ιδιαίτερο, για τη γεύση δεν το συζητώ … και θα τους μαγέψεις όλους, μικρούς και μεγάλους!!! Τη θέλει τη δουλίτσα του δε λέω, αλλά πού και πού αξίζει να αφιερώνεις λίγο χρόνο παραπάνω στην κουζίνα και να φτιάχνεις κάτι τόσο ιδιαίτερο και τόσο μα τόσο νόστιμο !!!!!! Ας πούμε στα γενέθλια της κόρης σου ή για επιδόρπιο σε ένα τραπέζι σου.. κάντο και γίνε στα μάτια όλων..

ο επόμενος MasterChef!!!

Υλικά:
Για την Kρέμα Ζαχαροπλαστικής:
1 ¼ φλυτζανιού γάλα πλήρες
3 κρόκοι αυγών
¼ φλυτζανιού ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
1 κγ. βανίλια
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή σκόνη)
⅓ φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
Ξεκινάμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τις γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού.
Γιατί και τα δύο θα πρέπει να μείνουν να κρυώσουν πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα μαζί με τη βανίλια και αφήστε τα να σιγοβράσουν για λίγο. Σβήστε το μάτι, απομακρύνεται το κατσαρολάκι και αφήστε το να κρυώσει για μισή ώρα. Επαναφέρετε μετά από μισή ώρα το κατσαρολάκι στη φωτιά και λίγο πριν από το σημείο βρασμού ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
Σουρώστε το μείγμα σας, ξαναβάλτε το στο μάτι, ανακατεύοντας διαρκώς,
Μόλις έχετε όλα τα χτυπημένα το γάλα σε τους κρόκους, ρίχνουμε ολόκληρο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.
Αφήστε την κρέμα σας λίγο να κρυώσει και βάλτε την σε ένα μπολ το οποίο θα σκεπάσετε με μεμβράνη για να μη δημιουργηθεί πέτσα .
Όταν θα είστε έτοιμη να συνθέσετε την τούρτα σας χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ανακατεύετε με την κρέμα που έχετε ετοιμάσει.
Για τα Γλασαρισμένα Πορτοκάλια:
1 ½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο πορτοκαλί, κομμένο σε φέτες (πάχους 0,3 εκ. περίπου)
κρυσταλλική ζάχαρη
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν.
Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά (περίπου για 15 λεπτά), γυρίζοντας μερικές φορές, μέχρι το υγρό να μειωθεί και να γίνει ένα λεπτό σιρόπι και τα πορτοκάλια να γίνουν ελαφρώς ημιδιαφανή.
Αφήστε τα πορτοκάλια να κρυώσουν και κατόπιν πασπαλίστε τα με κρυσταλλική ζάχαρη.
Μόλις η ζάχαρη σταθεροποιηθεί μπορείτε εάν θέλετε να τα αποθηκεύσετε σε ένα κλειστό δοχείο για μέχρι και μία εβδομάδα.
Για τις κρέπες
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1¼ κούπας φρέσκο γάλα
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 πρέζα βανίλια
Βούτυρο για το τηγάνισμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουµε το αλεύρι και το βάζουµε σε µπολ και προσθέτοντας το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τα ανακατεύουµε.
Προσθέτουµε τα χτυπηµένα αυγά και το κρύο βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι ο χυλός να γίνει λείος (πρέπει να είναι αραιός).
Σκεπάζουμε το µείγµα και το αφήνουµε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι µε διάµετρο 18-20 εκ. και βάζουµε 1 µικρό κοµµάτι βούτυρο.
Με µια κουτάλα ή ένα µικρό φλιτζανάκι ρίχνουµε µία µικρή ποσότητα χυλού στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, περιστρέφοντάς το µε γρήγορες κινήσεις ώστε να απλωθεί παντού.
Ψήνουµε για περίπου 30΄΄ την κρέπα.
Μόλις εµφανιστούν µικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την αναποδογυρίζουµε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Τη βγάζουµε σε ένα απορροφητικό χαρτί.
Για το Γλάσο Πορτοκαλιού:
500 γρ. βούτυρο ανάλατο
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλιτζάνια φρέσκο χυμόπορτοκάλι
Χυμό από 1 λεμόνι
4 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 φλιτζανιού Grand Marnier
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού , καθώς και το ξύσμα και βράστε τα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε το Grand Marnier και ξαναβάλτε τα στο μάτι να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά.
Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Συναρμολόγηση του κέικ:Σε μία πιατέλα τοποθετείτε εναλλάξ μία κρέπα και λίγη από την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι και την τελευταία κρέπα πάνω από την οποία μη βάλετε τίποτα.
Καλύψτε το κέικ με μία μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
Όταν είστε έτοιμη να σερβίρετε την τούρτα βγάλτε την από το ψυγείο και περιχύστε την με το γλάσο πορτοκαλιού ώστε να πάει παντού και να στάζει από πάνω και στα πλαϊανά της τούρτας.
Διακοσμήστε την κορυφή του κέικ με τις γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού και πασπαλίστε όλη την τούρτα με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
Κόψτε και σερβίρετε το κέικ προσθέτοντας ακόμα λίγο γλάσο σε κάθε κομμάτι!
.marymarycook

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια