Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αμυγδαλωτά μπισκότα

.
Ταψί 30 x 40 εκ
Υλικά
500 γρ βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
330 γρ ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ αμύγδαλο ασπρισμένο χοντροκομμένο
1 κγ μπέικιν πάουντερ
750 γρ αλεύρι μαλακό
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1 ασπράδι αυγού για επάλειψη
25 γρ φιλέ αμυγδάλου

Οδηγίες
Σε ένα μπολ χτυπώ το βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ Αγελάδος να αφρατέψει και προσθέτω σταδιακά τη ζάχαρη.
Ρίχνω ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και τα αμύγδαλα σε δόσεις.
Αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα βάζω στο μείγμα λίγα-λίγα. Θα δημιουργηθεί μια βουτυρένια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνω 1 ΚΣ από τη ζύμη (περίπου 30 γρ), την πλάθω σε μπαλάκι και το πιέζω να γίνει λίγο επίπεδο.
Το τοποθετώ στο ταψί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα, φροντίζοντας τα αφήσω απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν καθώς θα ψήνονται και θα φουσκώνουν.
Χτυπάω το ασπράδι του αυγού να αφρατέψει και με ένα πινέλο αλείφω όλα τα μπισκότα.
Πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου και τα ψήνω στις αντιστάσεις, στους 180°C για 25 λεπτά.
Όταν η βάση τους πάρει ανοιχτό καστανό χρώμα, είναι έτοιμα, τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν στο ταψί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια