Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παράξενες ιστορίες για γνωστά αξιοθέατα

Μνημεία και αξιοθέατα γνωστά, τοποθεσίες διάσημες αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά και ιστορίες πίσω από αυτά που δεν γνωρίζουμε. Η ομορφιά των γλυπτών αλλά και η μαγεία ενός τόπου κάνουν τον θεατή να αφήνει κατά μέρος κάποια πράγματα που έχουν σημασία… 
Δείτε στη συνέχεια αυτά που δεν γνωρίζουμε για γνωστά… αξιοθέατα.
1. Grand Canyon, ΗΠΑ
Ενώ οι επισκέπτες είναι απασχολημένοι με το θαυμάσιο τοπίο, λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχει μια μικρή πόλη με περίπου 200 άτομα που ζουν στην περιοχή του Grand Canyon. Το Supai Village, στη βάση του φαραγγιού Havasu είναι προσβάσιμο μόνο με ελικόπτερο ή με τα πόδια, και θεωρείται ως η πιο απομακρυσμένη κοινότητα στις ΗΠΑ αλλά και το μοναδικό μέρος στη χώρα όπου το ταχυδρομείο παραδίδεται από μουλάρι.
2. Empire State Building, Νέα Υόρκη
Υπάρχει ένα παρατηρητήριο στον 103ο όροφο, το οποίο ελάχιστοι μπορούν να δουν. Ο μυστικός όροφος αρχικά σχεδιάστηκε ως πίστα προσγείωσης για αεροσκάφη, τα οποία θεωρούνταν το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών κατά τη δεκαετία του 1930, όταν κατασκευάστηκε ο ουρανοξύστης.
3. Παλάτι Μπάκιγχαμ, Λονδίνο
Ένας έφηβος μπήκε παράνομα στο παλάτι τέσσερις φορές. Το 1838, ο 14χρονος Έντουαρντ Τζόουνς (γνωστός ως «το αγόρι Τζόουνς»), γιος ενός ράφτη από το Γουέστμινστερ μπήκε για πρώτη φορά μέσα μεταμφιεσμένος σε καθαριστή καμινάδων. Πιάστηκε από έναν αχθοφόρο με τα εσώρουχα της Βασίλισσας Βικτωρίας μέσα στα παντελόνια του. Δύο χρόνια αργότερα κατάφερε να εισέλθει ξανά από το τείχος του Παλατιού, προτού αποχωρήσει, και τον επόμενο μήνα έκανε το ίδιο και συνελήφθη αφού βρέθηκε να κρύβεται κάτω από έναν καναπέ στο The Queen’s dressing room.
4. Mount Rushmore, Νότια Ντακότα
Εκτός από τα πρόσωπα των George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt και Abraham Lincoln στην πλευρά του βουνού της Νότιας Ντακότα, ο γλύπτης πίσω από το εικονικό εθνικό μνημείο Mount Rushmore, Gutzon Borglum, σκάλισε στον βράχο τα πιο σημαντικά γεγονότα στην αμερικανική ιστορία. Ο Borglum έσκαψε πίσω από το κεφάλι του Abraham Lincoln, δημιουργώντας ένα άνοιγμα, που όμως είναι επικίνδυνο για να το επισκεφθούν οι τουρίστες.
5. Stonehenge, Wiltshire, Ηνωμένο Βασίλειο
Το 1915, το Stonehenge πωλήθηκε σε δημοπρασία και αγοράστηκε από τον Cecil Chubb για 6,600 λίρες. Τότε έλεγαν πως το αγόρασε ως δώρο για τη σύζυγό του, αλλά δεν της άρεσε και έτσι το δώρισε στο έθνος τρία χρόνια αργότερα.
6. Central Park, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Για να βοηθήσει τους επισκέπτες να βρουν το δρόμο τους, κάθε φωτιστικό στο πάρκο διαθέτει τέσσερα ψηφία κοντά στη βάση του. Οι δύο πρώτοι αριθμοί αναφέρονται στο πλησιέστερο όνομα του δρόμου και οι δύο τελευταίοι δείχνουν αν η θέση σας είναι στην ανατολική ή τη δυτική πλευρά.
7. Μουσείο Ερμιτάζ, Ρωσία
Το μεγαλύτερο μουσείο της Ρωσίας φιλοξενεί περίπου 70 γάτες, που φυλάσσουν τους θησαυρούς από τα τρωκτικά. Η παράδοση χρονολογείται από το 1745 με διάταγμα της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, κόρης του Μεγάλου Πέτρου, δημιουργού της Αγίας Πετρούπολης.
8. Tower Bridge, Λονδίνο
Το 1952, η γέφυρα άρχισε να ανοίγει ενώ ένα διώροφο λεωφορείο ήταν ακόμα πάνω της. Ο αριθμός 78, ο οποίος οδηγούταν από τον Albert Gunton, έπρεπε να επιταχύνει και να περάσει πάνω από ένα μικρό κενό 1 μέτρου. Του απονεμήθηκαν 10 λίρες για την ανδρεία του.
9. Μάτσου Πίτσου, Περού
Αυτοί οι Ίνκας ήξεραν πολλά για τον ήλιο. Κάθε χρόνο το μεσημέρι στις 11 Νοεμβρίου και στις 30 Ιανουαρίου, ο ήλιος κάθεται απευθείας πάνω από την πέτρα Intihuatana (εικονιζόμενη), χωρίς να υπάρχει σκιά. Στις 21 Ιουνίου ο πυλώνας εκτοξεύει τη μακρύτερη σκιά του, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου τη μικρότερη.
10. Taj Mahal, Ινδία
Το μαυσωλείο για να ολοκληρωθεί συνεργάστηκαν 22.000 άνθρωποι και 1.000 ελέφαντες για 17 χρόνια, ενώ ο αυτοκράτορας Shah Jahan, ο άνθρωπος πίσω από αυτό, σχεδίαζε να χτίσει άλλο ένα από μαύρο μάρμαρο στην αντίθετη πλευρά του ποταμού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια