Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Wright Brothers Day / Ημέρα των Αδελφών Ράιτ

#WrightBrothersDay
Με την Προεδρική Διακήρυξη, η 17η Δεκεμβρίου είναι η Ημέρα των Αδελφών Ράιτ. Κάθε χρόνο, μια διακήρυξη καλεί τους ανθρώπους των Ηνωμένων Πολιτειών να τηρούν αυτήν την ημέρα με κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες.

Ο Κώδικας των ΗΠΑ διευθύνει ότι η Ημέρα των Αδελφών Ράιτ γιορτάζει τις πρώτες επιτυχημένες πτήσεις σε αεροπλάνο βαρύτερου από τον αέρα, μηχανικά προωθημένο, που έγινε από τους Ορβίλ και Γουίλμπουρ Ράιτ στις 17 Δεκεμβρίου 1903, κοντά στο Kitty Hawk, Βόρεια Καρολίνα.

Από νεαρή ηλικία, ο Orville Wright και ο αδελφός του, Wilbur, ανέπτυξαν μια γοητεία με την πτήση. Εμπνευσμένο από ένα ελικόπτερο με καουτσούκ που δημιουργήθηκε από τον εφευρέτη, Alphonse Penaud, οι αδελφοί θα αφιερώσουν τη ζωή τους στην εφεύρεση. Βρήκαν για πρώτη φορά επιτυχία στην κατασκευή ποδηλάτων, συμπεριλαμβανομένων των Van Cleve και St. Clair.

Δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον για την πτήση και συνέχισαν να αναπτύσσουν σχέδια. Μέχρι το 1902, οι μελλοντικοί αεροπόροι σημείωσαν πρόοδο με τα ανεμόπτερα τους και πλησίαζαν μια επιτυχημένη μηχανική πτήση. Πώλησαν την επιχείρηση ποδηλάτων τους και στις 17 Δεκεμβρίου 1903 πέτυχαν το στόχο τους. 

Orville Wright (19 Αυγούστου 1871 - 30 Ιανουαρίου 1948)

Ο Όρβιλ Ράιτ έκανε την πρώτη πτήση για 12 δευτερόλεπτα και 120 πόδια γύρω από την τοποθεσία του Εθνικού Μνημείου Ράιτ Αδελφοί, ακριβώς νότια του Κίτι Χοκ κατά την ημερομηνία αυτή. Ενώ οι Wright Brothers δεν ήταν οι πρώτοι που κατασκευάζουν και πετούν πειραματικά αεροσκάφη, αναγνωρίζονται ως οι πρώτοι που εφευρέθηκαν ελέγχους αεροσκαφών που κατέστησαν δυνατή την πτήση σταθερής πτέρυγας.  

Wilbur Wright (16 Απριλίου 1867 - 30 Μαΐου 1912)

Περισσότερα στην πτήση

Η ιστορία της αεροπορίας είναι γεμάτη συναρπαστικά επιτεύγματα, περιπέτεια και τολμηρό ηρωισμό. Στην πραγματικότητα, πολλά μουσεία και ορόσημα σε όλο τον κόσμο θα σας καθοδηγήσουν στο εντυπωσιακό χρονοδιάγραμμα της αεροπορίας. Από το National Aviation Hall of Fame στο Οχάιο έως το March Field Air Museum στο Riverside της Καλιφόρνια και το Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος στην Ουάσιγκτον, DC, σχεδόν κάθε πολιτεία των ΗΠΑ γεμίζει τη φαντασία με πρωτότυπα και αντίγραφα αεροπλάνα των πρωτοπόρων της πτήσης. Ακόμη και τα πρώτα σύνορα της διαστημικής πτήσης κάνουν την ατζέντα για τους λάτρεις της αεροπορίας! Το Cape Canaveral και το Διαστημικό Κέντρο Kennedy δεν θα απογοητεύσουν.

Φυσικά, οι τοπικές βιβλιοθήκες απαντούν στην κλήση με ράφια με βιβλία για κάθε εποχή της αεροπορίας. Η NASA προσφέρει επίσης δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΕΡΑ

  • Το άνοιγμα φτερών του 747 είναι 120 πόδια, το οποίο είναι μεγαλύτερο από την αρχική πτήση Wright Brothers.
  • Το φαγητό έχει διαφορετική γεύση υπό την πίεση καμπίνας σε ένα αεροπλάνο.
  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότεροι από 6.000 επιβάτες πετούν ανά πάσα στιγμή.
  • Για κάθε ώρα που πετάτε, μπορείτε να χάσετε περίπου δύο φλιτζάνια νερό από το σώμα σας. Εάν ταξιδεύετε σε όλη τη χώρα, διατηρήστε την ενυδάτωση
  • Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πετούν ποτέ μαζί - ούτε πετούν με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο πρίγκιπας Κάρολος δεν πετά ποτέ με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ακριβώς σε περίπτωση…

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟΤΥΠΟΙ

AMELIA EARHART - Πρωτοπόρος γυναικών στον τομέα της αεροπορίας

BESSIE COLEMAN - Πρώτη γυναίκα αεροπόρος αφρικανικής και αμερικανικής καταγωγής

CHARLES LINDBERGH - πρώτη σόλο διατλαντική πτήση.

MANFRED VON RICHTHOFEN - Ο Άγιος Άγιος Πύργος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο περίφημος «Red Baron»

JERRIE MOCK - Πρώτη αεροπόρος που περιήλθε με επιτυχία στον κόσμο σόλο

HOWARD HUGHES - Αεροπόρος, μεγιστάνας, κινηματογραφιστής και εκκεντρικός

CHUCK YEAGER - Ο πιλότος δοκιμής που έσπασε το φράγμα ήχου

YURI GAGARIN - Πρώτος άνθρωπος στο διάστημα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια