Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τάρτα με λουκάνικα

.
Υλικά Συνταγής 
Για τη ζύμη 
150 γραμ. βούτυρο 
2 κ.σ. σπορέλαιο 
5 κ.σ. νερό 
1 κ.γλ. ζάχαρη 
1 κ.γλ. αλάτι 
220 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Για τη γέμιση 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
1 πράσο ψιλοκομμένο 
1 καρότο τριμμένο 
1 χωριάτικο λουκάνικο 
3 αυγά 
1 φλ. κρέμα γάλακτος 
150 γραμ. ανθότυρο 
150 γραμ. γραβιέρα 
αλάτι πιπέρι 
Εκτέλεση 
Για την εύκολη αλμυρή τάρτα με λουκάνικα, προθερμαίνουμε το φούρνο. 
Θα ψήσουμε στους στους 180ºC στον αέρα. 
 Σε πυρίμαχο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το σπορέλαιο, το νερό και τη ζάχαρη και το βάζουμε στο φούρνο για 15′ μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει κι ελαφρά να ροδίσει η πρωτεΐνη του βουτύρου. 
Αμέσως με προσοχή να μην καούμε το βγάζουμε και ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι. 
 Ανακατεύουμε να σχηματιστεί μπάλα ζύμης. 
Απλώνουμε σε ταρτιέρα σχηματίζοντας πλαϊνό τοίχος. 
Βάζουμε μεμβράνη και βαρίδια (όσπρια η ρύζι ) και ψήνουμε για 20′. 
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε σκέτη τη ζύμη για 10′. 
Αλείφουμε ασπράδι με πινέλο όλη την επιφάνεια για να γίνει αδιάβροχη η τάρτα. 
Ψήνουμε 1′-2′. 
Σοτάρουμε το πράσο και το καρότο στο λάδι. 
Προσθέτουμε το λουκάνικο και αλατοπίπερο. 
 Αδειάζουμε τη γέμιση στη μισοψημένη τάρτα. 
Ρίχνουμε το ανθότυρο σε τρίμματα. 
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα. 
Περιχύνουμε τα υλικά με προσοχή να μην τρέξουν έξω από τη ζύμη γιατί θα ξεκολλήσει δύσκολα από το ταψάκι. 
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και γαρνίρουμε με φέτες μικρής κόκκινης πιπεριάς. 
Ψήνουμε για 35′-40′ στους 160ºC μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η γέμιση. 
Αφήνουμε στην ταρτιέρα για 10′ και με προσοχή ξεφορμάρουμε κι αφήνουμε σε σχάρα για να στεγνώσει καλά το μπισκότο και να κρυώσει η τάρτα. 
Αν την αφήσουμε στο ταψάκι υπάρχει κίνδυνος να νοτίσει από τη ζέστη και να μαλακώσει η τραγανή τάρτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια