Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ημέρα Ειδικής Αγωγής / SpecialEducationDay AmeA - IDEA

Στις 2 Δεκεμβρίου, η Εθνική Ημέρα Ειδικής Αγωγής εορτάζει την επέτειο του πρώτου ομοσπονδιακού νόμου για την ειδική εκπαίδευση του έθνους. Ο νόμος για την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες (AmeA - IDEA) υπεγράφη στις 2 Δεκεμβρίου 1972.
Η IDEA έδινε την εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά της Αμερικής και σήμερα τιμά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ειδική εκπαίδευση.
Πριν από το IDEA, πολλά άτομα με αναπηρία έλαβαν ελάχιστη ή καθόλου εκπαίδευση. Τα σχολεία δεν ήταν υποχρεωμένα να κάνουν καταλύματα για παιδιά με αναπηρία.
Ενώ ορισμένα κράτη προσέφεραν ειδικά σχολεία, η εκπαίδευση και οι πόροι δεν ήταν απαραίτητα ίσοι. Επιπλέον, πολλοί γονείς δεν μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα ειδικό σχολείο.
Ο νόμος όριζε ότι τα παιδιά με αναπηρία είχαν δικαίωμα στην ίδια δωρεάν εκπαίδευση με την οποία είχε πρόσβαση κάθε άλλο παιδί.
Μεταξύ των ηλικιών 3 και 21, υπάρχουν 13 διαφορετικές περιοχές όπου τα παιδιά μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει του IDEA για υπηρεσίες.
Το IDEA συνέβαλε στην αύξηση των ποσοστών αποφοίτησης για μαθητές με αναπηρία.
Το IDEA είχε ως αποτέλεσμα πολλές αλλαγές πέρα από το να φέρει τους μαθητές ίση εκπαίδευση.
Η ένταξη των μαθητών βοηθά επίσης στην εξάλειψη του στίγματος των αναπηριών. Ένα άλλο αποτέλεσμα του IDEA ήταν η τόνωση της τεχνολογίας για μαθητές με αναπηρίες και για τις τάξεις. Αυτές οι τεχνολογίες βελτίωσαν την εκπαίδευση όλων των μαθητών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια