Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εσείς πόσα ψέματα λέτε την ημέρα;

Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι.
Ειδικά αν πρόκειται για τις σεξουαλικές επιδόσεις άνδρα αυστραλέζικης καταγωγής, για τους οποίους πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι υπερβάλουν, λέγοντας τουλάχιστον τρία ψέματα τη μέρα.
Οι άντρες δε διστάζουν να αυξάνουν αυθαίρετα τον αριθμό των γυναικών με τις οποίες έχουν συνάψει ερωτικές σχέσεις, με αποδέκτες των παραμυθιών τους να είναι κατά πρώτο λόγο οι σύντροφοί τους και να ακολουθούν φίλοι και συνάδελφοι.
Αντίθετα, οι γυναίκες στο συγκεκριμένο θέμα, μειώνουν τον πραγματικό αριθμό των ανδρών με τους οποίους είχαν ερωτικές σχέσεις.
Παράλληλα, πολλά ψέματα των ανδρών έχουν να κάνουν με το που πραγματικά ήταν, κατά την διάρκεια της απουσίας τους και κατά πόσο έχουν φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις τους.
Ψέματα λένε επίσης και για τη δουλειά τους, προκειμένου να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα για το εαυτό της, που πολλές φορές δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Το ένα τέταρτο από αυτούς που έλαβαν μέρος στην έρευνα παραδέχτηκαν ότι όταν συμπληρώνουν κάποια αίτηση προς αναζήτηση εργασίας, ψεύδονται για την πείρα που υποτίθεται ότι έχουν και τις ικανότητές τους.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι άνθρωποι λένε ψέματα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και συνήθως το κάνουν για να αποκομίσουν κάποιο όφελος.
Αρκετοί επίσης άνθρωποι επιστρατεύουν το ψέμα για να μην εξηγήσουν τους πραγματικούς λόγους μιας ενέργειάς τους, ενώ άλλοι λένε ψέματα γιατί τους βγάζει πιο εύκολα από μια δύσκολη κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια