Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λακάνη Ρόδου

.
Σιγοψημένα και μελωμένα ρεβύθια με κατσικάκι 

Υλικά

2 κιλά κατσίκι (κομμένο σε μερίδες)

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτας

1 κ.σ πελτέ ντομάτας

500 γραμ. ρεβύθια

300 γραμ. τραχανά Ρόδου

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξύλα κανέλας

2 κ.σ κύμινο (μακριά μυρωδιά)

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Για την παραδοσιακή λακάνη Ρόδου, μουλιάζουμε πρώτα τα ρεβύθια στο νερό από την προηγούμενη μέρα. Βάζουμε το κατσίκι στο πήλινο σκεύος (λακάνη), προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τον τραχανά ,τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6΄μέχρι να μαραθούν.

Τα ρίχνουμε με το λάδι μέσα στο πήλινο με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας και σκεπάζουμε με το καπάκι το σκεύος.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 45΄, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2,5 ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια