Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Jimmy Savile 1926-2011 ο παιδόφιλος του BBC

Γέννηση: 31 Οκτωβρίου 1926, Ληντς, Ηνωμένο Βασίλειο
Απεβίωσε: 29 Οκτωβρίου 2011, Roundhay, Ληντς, Ηνωμένο Βασίλειο
Ημερομηνία ταφής: 9 Νοεμβρίου 2011
Οι καταγγελίες για τη δράση του παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ - έναν από τους χειρότερους σεξουαλικούς κακοποιούς στη Βρετανία - αγνοούνταν για χρόνια απ' όλους παρ' όλο που η δράση του αποτελούσε «κοινό μυστικό», σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο ψυχοπαθής Τζίμι Σάβιλ έχει καταστρέψει τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων, χωρίς να τον εμποδίσει ποτέ κανένας.
Γνώριζαν πολλοί εργαζόμενοι του BBC τα «έργα και ημέρες» του διασκεδαστή Τζίμι Σάβιλ, και ιδιαίτερα τα περί σεξουαλικών επιθέσεων. Ωστόσο, χάθηκε κάθε ευκαιρία να σταματήσει η δράση του. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το πόρισμα της έρευνας που διεξήχθη για λογαριασμό του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς κατέστη δυνατόν να κακοποιούνται δεκάδες ατόμων, ακόμα και μέσα στα γραφεία του BBC. Ο Σάβιλ, ο οποίος πέθανε το 2011, είχε κακοποιήσει περισσότερα από 72 αγόρια και κορίτσια, τα μισά των οποίων ήταν μικρότερα των 16 ετών. Οι επιθέσεις του λάμβαναν χώρα στα στούντιο, στα καμαρίνια, τους ανελκυστήρες ακόμα και τις καντίνες, από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το νεαρότερο θύμα του ήταν μόλις οκτώ ετών.
Το πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πρώην εφέτη Τζάνετ Σμιθ, θεωρεί ότι για τη συγκάλυψη των ειδεχθών πράξεων ευθύνεται «η κουλτούρα του φόβου» που επικρατούσε στο BBC, καθώς οι εργαζόμενοι δεν τολμούσαν να αμφισβητήσουν ή να επικρίνουν τους διάσημους ή ακόμα και να διατυπώσουν τις υποψίες και τους φόβους τους στους ανωτέρους τους. «Από ό,τι έχω ακούσει, όλοι συμπεριφέρονταν στους ταλαντούχους με το γάντι και ποτέ δεν τους αμφισβητούσαν. Θαύμαζαν αυτούς τους ανθρώπους και επικρατούσε ο φόβος ότι αν ένας αστέρας θύμωνε, υπήρχε κίνδυνος να φύγει από το BBC». Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι τουλάχιστον 117 άνθρωποι παραδέχθηκαν ότι είχαν ακούσει φήμες για τη δράση του Σάβιλ, ο οποίος κακοποίησε κάποια θύματά του στις κτιριακές εγκαταστάσεις του BBC, ακόμα και στα πλατό των γυρισμάτων των προγραμμάτων όπως η μουσική εκπομπή «Τop of the Pops».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια