Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γλυκό ψυγείου με λικέρ και σοκολάτα

.
Υλικά
Για τη βάση:
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
3 1/2 φλ. τσαγιού μπισκότα κανέλας (ή digestive) θρυμματισμένα στο multi

Για τη γέμιση:
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών (36 %)
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε μικρά κομματάκια
2-3 κ.σ. λικέρ της αρέσκεια σας (προαιρετικά)
θρυμματισμένα μπισκότα, ή τρούφα σοκολάτας, ή σαντιγί για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
γλυκό ψυγείου σοκολάτα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και λιώνουμε το βούτυρο.
Τα αναμιγνύουμε ανακατεύοντας καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Στρώνουμε το μείγμα καλά και ισομερώς στη βάση, ενός στρογγυλού τσέρκι με αποσπώμενο πάτο ή σε απλό ταψάκι με λαδωμένη λαδόκολλα για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα, ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Για τη γέμιση:
Σε ένα πυρίμαχο μπολ τοποθετούμε τα σπασμένα τα κομμάτια κουβερτούρας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση τη ρίχνουμε στο μπολ με τα κομματάκια κουβερτούρας.
Προσθέτουμε (προαιρετικά) και το λικέρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 5-8 λ να σταθεί.
Μόλις μισοκρυώσει το στρώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά.
Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια