Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οίνος ευφραίνει...υγείαν!

Η ευεξία του πνεύματος το έφερε στο τραπέζι μας, οι ευεργετικές του ουσίες για την υγεία το καθιέρωσαν.
Το κρασί αποδεικνύεται ασπίδα του οργανισμού απέναντι στα καρδιακά νοσήματα, τις φλεγμονές, ακόμη και το ..γήρας!
Σύμφωνα με επιδημιολογικές μελέτες η κατανάλωση κόκκινου κρασιού συμβάλει στην μείωση της εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων. Επιπλέον, η ανάλυση των σταφυλιών, του
χυμού και των υποπροϊόντων τους, όπως η σταφίδα ή το κρασί, επιβεβαιώνει ότι οι πολυφαινόλες - ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο σταφύλι - βοηθούν τον οργανισμό που βρίσκεται σε δεινή θέση από παράγοντες όπως η ακτινοβολία, τα φάρμακα, η ρύπανση, η σωματική κούραση.
Πιο συγκεκριμένα η ρεσβερατόλη προστατεύει το συκώτι, μειώνει την πιθανότητα για εμφάνιση αρτηριοσκλήρυνσης, αλλά και παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις, νευροπροστατευτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες σε διάφορους παθογόνους μύκητες.
Επιπλέον πρόσφατα δεδομένα αναδεικνύουν τη ρεσβερατόλη αντιγηραντικό παράγοντα στη θεραπεία νόσων που συνδέονται με το γήρας.

Κρασί βιολογικής καλλιέργειας
Το κρασί που δημιουργείται σύμφωνα με τις μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας συμβάλλει τόσο στην προστασία της υγείας μας, όσο και του περιβάλλοντος, αφού κατά τη διαδικασία παραγωγής του δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα. Επιπλέον, συντελεί στην ελαχιστοποίηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ο σωστός όρος δεν είναι "βιολογικό κρασί" αλλά "κρασί από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας"
Το κρασί βιολογικής καλλιέργειας όπως και όλα τα βιολογικά προϊόντα υποχρεούνται να φέρουν στην ετικέτα τους το διακριτικό σήμα ενός επίσημου Οργανισμού Ελέγχου Πιστοποίησης Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας.
Clab gonatural

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια