Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποσέ αχλάδι με σάλτσα σοκολάτας

.
Ένα γλυκό που δημιούργησε ο σπουδαίος Γάλλος Chef Auguste Escoffier, πρωτοπόρος της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας. Επινόησε το επιδόρπιο αυτό το 1870, σε ηλικία 24 ετών. Έδωσε σε αυτό το γλυκό του, το όνομα της όμορφης Helene, ηρωίδας στην οπερέτα του Jacques Offenbach «La belle Hélène», που παρουσιάστηκε για πρώτη στις 17 Δεκεμβρίου 1864 στο Théâtre des Variétés στο Παρίσι. Γλυκά, ώριμα αχλάδια ξεφλουδίζονται και σιγοβράζονται σε γλυκό λευκό κρασί με μπαχαρικά . Αφού κρυώσουν εντελώς, σερβίρονται με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Ο Escoffier το γάρνιρε με ζαχαρωμένες βιολέτες.
Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός ζουμερών αχλαδιών, πικρής σοκολάτας και παγωτού είναι ελαφρύ σαν πούπουλο..γλυκό σαν όνειρο!
YΛΙΚΑ
8 αχλάδια
1 μπουκάλι γλυκό κρασί λευκό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 ξυλαράκια γαρύφαλλο
1-2 Αστεροειδή γλυκάνισο(προαιρετικά)
Σάλτσα σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. φουντούκι(προαιρετικά)
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια,βγάζουμε το κουκούτσι και τα βράζουμε ολόκληρα στο κρασί στο οποίο προσθέτουμε με τα μπαχαρικά μας και το μέλι.
Το βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αφού μαλακώσουν αφαιρούμε τα αχλάδια και βράζουμε το κρασί μέχρι να δέσει και να γίνει σιρόπι.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα για να τη λιώσουμε.
Περιχύνουμε με σιρόπι και μετά τη σοκολάτα .
Σερβίρουμε με παγωτό.

Το φουντούκι και ο γλυκάνισος δεν είναι στην αρχική συνταγή. Στην αρχική συνταγή είναι φιλέ αμυγδάλου, αλλά εγώ λατρεύω τα φουντούκια και τον γλυκάνισο και έκανα αυτή την μικρή παραλλαγή.
Εύα Παρακεντάκη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια