Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κακοκαιρία #Ιανός Καρδίτσα

Βιβλικές καταστροφές σε Καρδίτσα, Φάρσαλα, Μουζάκι
Βιβλικές καταστροφές έχει προκαλέσει στη Θεσσαλία το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, καθώς η κακοκαιρία έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατοίκους της Καρδίτσας, των Φαρσάλων και των γύρω χωριών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εγκλωβισμένοι, αγνοούμενοι καθώς και μία νεκρή ηλικιωμένη στο χωριό Βασιλί των Φαρσάλων.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν πολλά χωριά και οικισμοί, μεταξύ αυτών τα χωριά Πρόδρομος, Ορφανά και Λεύκη στον Παλαμά στην Καρδίτσα.
Πολλοί κάτοικοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική και τις Αρχές, ωστόσο, στις περισσότερες των περιπτώσεων η επικοινωνία καθίσταται αδύνατη, καθώς δεν υπάρχει ρεύμα, λόγω πτώσης πυλώνων ηλεκτροδότησης κι ως εκ τούτου και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι «πεσμένα».
Υπάρχουν χωριά όπως το Ανοχώρι Φαρσάλων, ο Σταυρός κι άλλα μικρά χωριά και οικισμοί που βρίσκονται ανάμεσα στους ποταμούς Ενιπέα και Φαρσαλιώτη, με τους κατοίκους τους να βλέπουν τα ρέματα και τους χειμάρρους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τον τεράστιο όγκο νερού που έχει πέσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν κυριολεκτικά τα πάντα. Το νερό σε πολλές περιοχές ξεπερνά το ένα μέτρο κι όσοι πολίτες διαμένουν σε ισόγειες κατοικίες διατρέχουν κίνδυνο.
Στην Καρδίτσα, μία γυναίκα έχει χάσει από χθες τη νύχτα τα ίχνη του αδελφού της και μιλώντας στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV, κάνει έκκληση για βοήθεια. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω από χθες με τον αδελφό μου, δεν υπάρχει κινητό, δεν ξέρω πού βρίσκεται» είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα, ενώ ένας κάτοικος από το χωριό Σταυρός μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι το νερό στο χωριό έχει φτάσει σε ορισμένα σημεία τα δύο μέτρα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια