Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής

Μία προπτυχιακή φοιτήτρια από τις Βερσαλίες χρησιμοποίησε την ευαισθησία της και τη δημιουργικότητά της για να βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και την κοινότητα των ατόμων που είναι βαρήκοοι ή κωφοί.
«Έβλεπα στο Facebook ότι ο κόσμος φτιάχνει μάσκες για όλους, ώστε να μη χρησιμοποιούνται μόνο εκείνες της μίας χρήσης, και σκέφτηκα, τι συμβαίνει όμως με τον πληθυσμό των βαρήκοων και των κωφών;», εξήγησε η 21χρονη Ashley Lawrence.
Η Lawrence είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα εκπαίδευσης των βαρήκοων και κωφών στο Eastern Kentucky University. Λόγω του νέου κορονοϊού, επέστρεψε αναγκαστικά στο σπίτι της και διδάσκει εθελοντικά από το σπίτι.
«Ένιωσα ότι υπήρχε ένας μεγάλος πληθυσμός που παραβλεπόταν», δήλωσε η φοιτήτρια. «Όλοι πανικοβαλλόμαστε αυτό τον καιρό και έτσι πολλοί άνθρωποι δεν βρίσκονται καν στη σκέψη μας. Γι’ αυτό, ένιωσα ότι ήταν πολύ σημαντικό σε μια τέτοια στιγμή, να μπορούν κι αυτοί οι άνθρωποι να επικοινωνούν».
Μετά από μια συζήτηση με τη μητέρα της, χρησιμοποίησαν τις δεξιότητές στους στη ραπτομηχανή. «Ξεκινήσαμε να τις φτιάχνουμε με σεντόνια, και ευτυχώς τα σεντόνια είναι μεγάλα», ανέφερε η Lawrence. «Οπότε χρησιμοποιήσαμε 4 ή 5 από αυτά. Ύστερα, μετά από δύο μήνες χρειαστήκαμε πλαστικό για το πλαστικό παράθυρο στη μάσκα. Ευτυχώς είχαμε και από αυτό στο σπίτι, οπότε δεν χρειαζόμασταν ακόμα πρώτες ύλες».
Επίσης, τώρα δοκιμάζουν διαφορετικές πατέντες για άτομα που έχουν κοχλιακά εμφυτεύματα ή ακουστικά βαρηκοΐας και δεν μπορούν να δέσουν τις μάσκες πίσω από τα αυτιά τους. Δοκιμάζουν κάποιες που τυλίγονται γύρω από το κεφάλι ή από τον λαιμό. Εξήγησε τη σημασία του πλαστικού παραθύρου στις μάσκες και ότι αυτό ήταν το βασικό ζήτημα εξαρχής.
Όπως εξηγεί η ίδια, όσοι διαβάζουν τα χείλη για να καταλάβουν ή χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα, χρειάζεται να μπορούν να βλέπουν το στόμα μας. Οι εκφράσεις του προσώπου είναι πολύ σημαντικές στη νοηματική.
Σε λιγότερες από 2 μέρες, η Lawrence είχε ήδη δεκάδες παραγγελίες από 6 διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. Η ίδια δεν χρεώνει τίποτα για τις μάσκες, επειδή θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια