Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δολοφονία Τοπαλούδη: ένοχοι και οι 2

Ισόβια και 15 χρόνια
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ροδίτης κατηγορούμενος και ο αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του, από κοινού, βίασαν, βασάνισαν και στη συνέχεια πέταξαν στη θάλασσα την Ελένη.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει βιασμός και αποδίδουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τη σκληρή κακοποίηση με γροθιές, χτυπήματα με ένα ηλεκτρικό σίδερο και μαχαιριές που δέχθηκε η φοιτήτρια λίγο πριν βρεθεί στη θάλασσα. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ρίχνουν, επίσης, την ευθύνη ο ένας στον άλλον και για την κατακρήμνιση της λιπόθυμης φοιτήτριας στα βράχια.

Τι συνέβη πριν από τη δολοφονία
«Την 27 Νοεμβρίου 2018 ο 19χρονος με ρώτησε αν είχα ελεύθερο το σπίτι στου Πεύκους, όπου διαμένω με την οικογένειά μου τους καλοκαιρινούς μήνες και αν μπορούσα να φέρω το αυτοκίνητό μου να πάμε με μία κοπέλα που είχε γνωρίσει εκεί.
Μου είπε ότι η κοπέλα ήταν εντάξει και ότι δεν είχε πρόβλημα να είμαστε και οι τρεις. Πράγματι πήρα το επαγγελματικό αυτοκίνητο του πατέρα μου και πήγαμε να την παραλάβουμε. Ο φίλος μου πήγε να της χτυπήσει την πόρτα και μετά από λίγο ήρθαν μαζί. Εκείνος έκατσε στο τιμόνι και η κοπέλα μέσα στην καμπίνα ως συνοδηγός και εγώ στην καρότσα. Πήγαμε στους Πεύκους, κάτσαμε κι εγώ και η κοπέλα ήπιαμε ένα ποτό. Ο 19χρονος δεν ήπιε» ανέφερε ο Ροδίτης.
Ο 19χρονος τη χτύπησε με το σίδερο
«Εγώ γέλασα με το σχόλιο που έκανε η κοπέλα για τον συγκατηγορούμενό μου και τότε εκείνος έπαθε υστερία και βρίζοντάς την, της τράβηξε δύο δυνατές γροθιές στο πρόσωπο και η κοπέλα έπεσε κάτω ζαλισμένη.
Έσκυψε και την έπιασε από το λαιμό και την έσφιγγε και της χτυπούσε το κεφάλι κάτω. Όπως ήταν σκυμμένος είδε το ηλεκτρικό σίδερο και το έπιασε και τη χτύπησε με μανία στο πρόσωπο.
Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ από την αιφνιδιαστική του αντίδραση και του φώναζα ''σταμάτα θα την σκοτώσεις'', αλλά εκείνος ήταν εκτός εαυτού. Φοβήθηκα πάρα πολύ γιατί δεν τον είχα ξαναδεί σε αυτή την κατάσταση.
Η κοπέλα παρέμενε ακίνητη και δεν αντιδρούσε. Σε κάποια στιγμή τον τράβηξα πίσω και τον ρώτησα τι έπαθε και την χτυπά και τότε αυτός μου είπε ''καλά να πάθε η κ…, εμένα δεν θα μου πει αυτό το πράγμα''. Του λέω πρέπει να ειδοποιήσουμε ασθενοφόρο, αλλά εκείνος που είπε ότι η κοπέλα δεν ζει και να μην τολμήσω να ειδοποιήσω» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο 21χρονος.
«Τότε του είπα ότι αυτό είναι το σπίτι της οικογένειάς μου και φέρω ευθύνη που τον έβαλα μέσα και ότι πρέπει να ειδοποιήσουμε κάποιον ή έστω να την πάμε στο νοσοκομείο και να την αφήσουμε εκεί κοντά.
Τότε ο 19χρονος μου είπε ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και ότι πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτήν γιατί ''έφυγε'' όπως μου είπε χαρακτηριστικά. Τότε πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και μου είπε να την πάμε κάπου απόμερα να την αφήσουμε και ότι καλά θα έκανα να τον βοηθούσα».

Ο 19χρονος την πέταξε στη θάλασσα
«Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ και φόβου και πράγματι την έβαλε στη θέση του συνοδηγού με ένα σεντόνι πάνω της και εγώ έκατσα στην καρότσα και του έλεγα πού να πάει. Όταν φτάσαμε στην περιοχή Φώκια που είναι τώρα απόμερο μέρος την έβγαλε από το αυτοκίνητο και ενώ εγώ νόμιζα ότι θα την αφήσει εκεί στην άκρη, την πέταξε από το δρόμο κάτω στη θάλασσα. Γύρισε και μου είπε: ''αυτό ήταν! Τώρα ξέχασε το συμβάν και μην τολμήσεις να πεις τίποτα σε κανέναν. Ό,τι έγινε έγινε, εγώ δεν πάω φυλακή για αυτήν''».
«Γυρίσαμε σπίτι και μου είπε να καθαρίσουμε καλά και μετά πήρε τα πράγματα της κοπέλας, τα ρούχα και το σίδερο και πήγε και τα πέταξε με το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω πού. Γυρίσαμε στη Ρόδο και σε όλη τη διαδρομή δεν μιλήσαμε.
Ήταν απόλυτα ψυχρός και απόμακρος και εγώ είχα φοβηθεί πολύ, γιατί μου είχε αφήσει υπονοούμενο ότι αν δεν κάνω ό,τι λέει θα έχω την τύχη της. Επειδή ο 19χρονος είναι και γνώστης πολεμικών τεχνών και έχει καταγωγή από την Αλβανία, πραγματικά φοβήθηκα».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει, ότι μετά και τα χτυπήματα με το σίδερο και βλέποντας την κατάσταση του κρανίου της, ήταν βέβαιος ότι η κοπέλα είχε πεθάνει. «Δυστυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν μπόρεσα να τη βοηθήσω γιατί αιφνιδιάστηκα από την οργή και τη μανία του 19χρονου και πραγματικά φοβήθηκα και για τη δική μου ζωή».
Μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως σε καμία περίπτωση δεν χτύπησε εκείνος την κοπέλα.

Τα τελευταία λόγια της φοιτήτριας στους δολοφόνους της
Για φήμες περί κυκλωμάτων που βιάζουν και εκβιάζουν κορίτσια που σπουδάζουν στη Ρόδο έκανε λόγο για άλλη μία φορά ο πατέρας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία δολοφονήθηκε άγρια στο νησί, όπου σπούδαζε.
«Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα κορίτσια που έχουν υποστεί αυτά που αποπειράθηκαν να κάνουν στην κόρη μου», είπε χαρακτηριστικά, στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της, Γιάννης Τοπαλούδης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, πρόκειται για ανθρώπους που εκβιάζουν και βιάζουν συστηματικά νεαρά κορίτσια.
«Δυστυχώς, εκτός τα βιάζουν, τα εκβιάζουν. Και τα καημένα δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε στους γονείς τους γιατί ντρέπονται. Έχουν μέσα τις ηθικές αρχές, όχι ότι φοβούνται, αλλά ντρέπονται» δήλωσε ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας.
Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους της Ρόδου να καταγγείλλουν το γεγονός, ενώ ζήτησε να διερευνηθούν και άλλα παρόμοια περισταστικά.
«Δεν ξέρω αν υπήρξαν κι άλλες περιπτώσεις πνιγμών νεαρών κοριτσιών ή που παρουσιάστηκαν ως πνιγμοί. Πρέπει να διερευνηθούν και παλιότερες περιπτώσεις» είπε συγκεκριμένα.

Τι είπε στους δράστες η φοιτήτρια
«Το κορίτσι μου είχε το σθένος να πει σε αυτούς ότι ''θα το πω στο μπαμπά μου και θα σας κλείσει στη φυλακή''. Αυτοί οι άνανδροι το χτυπούσαν με το σίδερο», σημείωσε περιγράφοντας την αντίδραση της κόρης του στους δολοφόνους της, για να καταλήξει πως «αν δεν ήταν η κόρη μου, ενδεχομένως να ήταν ένα άλλο κοριτσάκι».

Μαρτυρίες - «φωτιά» για εμπλοκή και τρίτου προσώπου
Νέα δεδομένα στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο δημιουργούν μαρτυρίες από τη δικογραφία.
Την ύπαρξη τρίτου ατόμου στην υπόθεση κατήγγειλε με κατάθεσή της στις Λιμενικές Αρχές μία γυναίκα που το μοιραίο βράδυ είδε το λευκό βανάκι των δραστών, όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.
Η γυναίκα, όπως είπε, είδε τους δράστες έξω από το κατάστημα που εργάζεται.
«Τότε είδα δύο άτομα να προχωρούν στο σημείο που βρισκόταν το αμάξι κι ένας τρίτος να μένει μέσα στο αμάξι. Οι δύο πέρασαν μπροστά από τα μαγαζιά, τα οποία ήταν κλειστά εκείνη την ώρα, κάτι το οποίο μου έκανε εντύπωση», ανέφερε η μάρτυρας.
Ακόμη ένα άτομο, το ποιο βρισκόταν σε κοντινό σημείο, ανέφερε στο λιμεναρχείο της Ρόδου, πως είδε και ένα τρίτο άτομο, όπως προκύπτει από τη δικογραφία.
«Είδα στο πεζοδρόμιο δίπλα στο ξενοδοχείο, παρκαρισμένα ένα λευκό φορτηγάκι με τρία άτομα. Ήταν τα άτομα, τα οποία είδα στις ειδήσεις. Το ένα το ήξερα».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια