Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

covid19ru στη Ρωσία Коронавирус

Στη Ρωσία, σύμφωνα με τον πίνακα του πανεπιστημίου Johns Hopkins στις 12.04.2020 υπάρχουν επίσημα καταγεγραμμένα 15.770 κρούσματα και οι νεκροί είναι 131.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, φτάνοντας στα όριά τους, από την αύξηση των περιστατικών κορονοϊού που αναζητούν ιατρική βοήθεια.
Τα ασθενοφόρα μεταφέρουν κατά δεκάδες τους ασθενείς στα νοσοκομεία της Μόσχας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ενώ σύμφωνα με οδηγό ασθενοφόρου, είναι τόσο μεγάλες οι ουρές ώστε χρειάστηκε μια φορά να περιμένει και 15 ώρες για να παραλάβει το προσωπικό του νοσοκομείου τον ασθενή που μετέφερε.
Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη τόσο στην Αγία Πετρούπολη όσο και στη Μόσχα, αλλά η ρωσική πρωτεύουσα αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι «τα νοσοκομεία στη Μόσχα κάνουν ηρωική προσπάθεια για να αντεπεξέλθουν».
Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, τόνισε ότι η Μόσχα είναι πολύ μακριά από το αποκορύφωμα της επιδημίας: «Μάλλον είμαστε ακόμη στους πρόποδες του βουνού», είπε.
Οι αρχές της πόλης εξετάζουν τρόπους να περιορίσουν περαιτέρω τη μετακίνηση των πολιτών, με ειδικές άδειες, αύξηση της αστυνομικής επιτήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια