.
Πάντα μου άρεσε το συκώτι τηγανιτό αλλά δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν πώς να το μαγειρέψουν-τηγανίσουν σωστά!Το «κλειδί» της επιτυχίας είναι στην προετοιμασία του συκωτιού.
30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε λοιπόν μαρινάρουμε το συκώτι σε γάλα!
![Συκώτι μαριναρισμένο σε γάλα](https://gynaika.gr/wp-content/uploads/2014/03/sikoti-me-gala.jpg)
![Συκώτι μαριναρισμένο σε γάλα με θυμάρι και φύλλα δάφνης](https://gynaika.gr/wp-content/uploads/2014/03/sikoti-me-gala-kai-thymari-dafni.jpg)
Γιατί το γαλακτικό οξύ κάνει τις κατάλληλες αντιδράσεις ώστε το συκώτι να παραμείνει αφράτο και να το απαλλάξει από μυρωδιές.
Εκτέλεση:
Αφού αφήσουμε όπως είπαμε το συκώτι μέσα στο γάλα για 30 λεπτά, το αφαιρούμε από αυτό και το σκουπίζουμε με μία χάρτινη πετσέτα.
Το αφήνουμε 5-8 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να «αναπνεύσει».
Το ψήσιμο του συκωτιού πρέπει να γίνει σε δυνατή φωτιά, και ανά 1-1,5 λεπτό να γυρνάτε το συκώτι (είναι σημαντικό για να παραμείνει αφράτο!).
5-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του συκωτιού συνήθως αρκούν για να ψηθεί.
…λίγες τηγανιτές πατάτες, λίγο κρασί…και λίγη καλή παρέα και είμαστε έτοιμες!!!
0 Σχόλια