Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δίαιτα: οι αποφάσεις σας

«Πετάξτε» τη ζυγαριά
Μην εστιάζετε σε ένα συγκεκριμένο στόχο κιλών. Στη σωστή δίαιτα πρέπει να χάνει κανείς βάρος σταδιακά και αργά. Γι’ αυτό μην ζυγίζεστε συνεχώς -μπορεί να προκαλέσει περιττό στρες. Αντίθετα, ακολουθήστε τη συμβουλή της Mariah Carey και επιλέξτε ένα ρούχο σας (τζιν ή φόρεμα) που θα θέλατε να ξαναφορέσετε και με αυτό ως σημείο αναφοράς δείτε πώς αλλάζει το σώμα σας.

Ξεπεράστε τα… εμπόδια που δεν σας αφήνουν να γυμναστείτε
Έξω κάνει κρύο, χθες ξενυχτήσατε, έχετε πολλή δουλειά… Πάντα θα υπάρχουν πράγματα και δικαιολογίες που θα σας εμποδίζουν να πάτε γυμναστήριο ή να αθληθείτε μόνη σας. Ξεπεράστε τις με ένα απλό τρικ: μην φοράτε τα ίδια και τα ίδια ρούχα, αλλά, αν μπορείτε, ψωνίστε κάτι καινούργιο για το γυμναστήριο. Ένα νέο t-shirt, μια σέξι φόρμα ή το τελευταίο μοντέλο αθλητικών θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας και θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον σας για άσκηση.

Μην ξεχνάτε το πρωινό
Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι αν αποφύγει ένα γεύμα θα χάσει κιλά, αλλά τις περισσότερες φορές συμβαίνει το αντίθετο. Το πρωινό είναι το πιο βασικό γεύμα της ημέρας και μια πηγή για να πάρετε τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Προτιμήστε φρούτα, δημητριακά, γάλα ή γιαούρτι που θα σας χαρίσουν ενέργεια χωρίς περιττές θερμίδες.

Ξεκινήστε τη δίαιτα από… Δευτέρα
Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά σύμφωνα με μελέτες, οι δίαιτες που ξεκινούν Δευτέρα είναι πιο επιτυχημένες. Άλλωστε η αρχή της εβδομάδας μπορεί να σημάνει και μια καινούργια αρχή για τη σιλουέτα σας.

Κρατήστε ημερολόγιο
Γράψτε αναλυτικά τι και πόσο τρώτε κάθε μέρα και είμαστε σίγουροι ότι θα ξαφνιαστείτε με το πόσα σνακ καταναλώνετε. Οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι καταγράφουν τις διατροφικές του συνήθειες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αδυνατίσουν. Το μυστικό, όμως, είναι να γράφετε όλες τις λεπτομέρειες (ποσότητα και ώρα) και φυσικά να είστε ειλικρινείς.

Προσθέστε τη γυμναστική στις καθημερινές συνήθειες
Κάθε μία ώρα που περνάτε μπροστά στην τηλεόραση, φροντίστε να κάνετε ένα μίνι διάλειμμα (μπορείτε επίσης κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων) και ασκηθείτε στο σπίτι: με κοιλιακούς, ασκήσεις για τους γλουτούς κ.λπ. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια