Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πρωτοχρονιάτικο μακιγιάζ

Στο Πρωτοχρονιάτικο μακιγιάζ ευνοούνται τα έντονα, φωτεινά και λαμπερά χρώματα. (Μην το παρακάνουμε όμως, ό,τι και να επιλέξουμε πρέπει το αποτέλεσμα να είναι ισορροπημένο!)
Στα παρακάτω βήματα περιγράφω το all time classic Πρωτοχρονιάτικο μακιγιάζ που λατρεύω και που τις περισσότερες φορές επιλέγω για τον εαυτό μου. Και το σημαντικότερο; Ταιριάζει με ό,τι ρούχα και να φορέσω το Πρωτοχρονιάτικο βράδυ!
Βήματα για το all time classic Πρωτοχρονιάτικο μακιγιάζ:
  1. Απλώνουμε σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα ενυδατική κρέμα βάσης προσώπου. Αν το make up που θα χρησιμοποιήσουμε είναι υγρό και αρκετά ενυδατικό, τότε μπορούμε αυτό το βήμα να το παραλείψουμε.
  2. Τοποθετούμε κάτω από τα μάτια φωτεινό consealer σε απόχρωση που πλησιάζει το χρώμα της επιδερμίδας μας.
  3. Απλώνουμε στο πρόσωπο ταμποναριστά το make up χρησιμοποιώντας το ειδικό του σφουγγάρι. Αν το make up είναι υγρό, το απλώνουμε με τα δάχτυλα και μετά ταμπονάρουμε με σφουγγαράκι ώστε να απορροφήσει τη λιπαρότητα και να το απλώσει πιο ομοιόμορφα.
  4. Επιλέγουμε μία λαμπερή σκιά ματιών γήινου χρώματος σε εντελώς φυσικό τόνο και την απλώνουμε σε όλο το κινητό βλέφαρο.
  5. Τώρα για να δώσουμε «βάθος» στο βλέμμα, θα επιλέξουμε μία αρκετά πιο σκούρα γήινη σκιά ματιών, την οποία και θα τοποθετήσουμε (με ειδικό πινέλο για γωνίες ματιών) στη γωνία του βλεφάρου και στο τόξο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από κόκαλο του βλεφάρου.
  6. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μαύρο eye liner με λεπτό πινελάκι, σχηματίζουμε γραμμή ακριβώς πάνω από τις ρίζες των βλεφαρίδων. Η γραμμή ξεκινάει από τη μέση του βλεφάρου και συνεχίζει προς τα έξω βγαίνοντας από τη γωνία του ματιού μας ώστε να σχηματίζει smokey eye.
  7. Τώρα παίρνουμε μαύρο μολύβι ματιών και χρωματίζουμε εξωτερικά (στις ρίζες των βλεφαρίδων) το κάτω βλέφαρο με ταμποναριστές κινήσεις ώστε να μένει διακριτικά το χρώμα στο βλέφαρο και να μην είναι έντονο. Με το ίδιο μολύβι βάφουμε και την εσωτερική γωνία του ματιού όμως μόνο του πάνω βλεφάρου, δηλαδή ακριβώς στις ρίζες των βλεφαρίδων του πάνω βλεφάρου.
  8. Επιλέγουμε χρυσή σκιά και τοποθετούμε λίγο χρώμα στην εσωτερική γωνία των ματιών (κοντά στη μύτη). Ελάχιστο χρώμα, μόλις που να γυαλίζει ώστε να φαίνεται διακριτικά η αντίθεση. Ελάχιστη χρυσή σκιά τοποθετούμε και ακριβώς κάτω το φρύδι σβήνοντας απαλά με δάχτυλο.
  9. Αφού σχεδόν τελειώσαμε με τα μάτια, τώρα θα τοποθετήσουμε το ρουζ. Επιλέγουμε μπρονζέ γυαλιστερό ρουζ και χρωματίζουμε με ειδικό πινέλο τα ζυγωματικά και τις γωνίες του προσώπου, ώστε να φαίνονται έντονα (εδώ οφείλω να σε συμβουλέψω να μην το παρακάνεις με το ρουζ. Ναι μεν θέλουμε να φαίνονται έντονα οι γωνίες του προσώπου μας αλλά η υπερβολή θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Οπότε έντονες γωνίες προσώπου μεν, αλλά εντός του φυσιολογικού!).
  10. Τελειώνοντας με το ρουζ «πετάμε» και μια πινελιά στη μυτούλα μας!
  11. Και τώρα τελειώνουμε το μακιγιάζ ματιών με τη μάσκαρα. Επιλέγουμε μαύρη μάσκαρα για πλούσιο όγκο και μακριές βλεφαρίδες και χρωματίζουμε τις βλεφαρίδες του πάνω και του κάτω βλεφάρου.
  12. Τέλος είναι η σειρά του κραγιόν. Που θα είναι αν μη τι άλλο από λαμπερό έντονο κόκκινο! Για να το τοποθετήσουμε σωστά χρησιμοποιούμε πρώτα κόκκινο lip liner ακριβώς πάνω στο περίγραμμα των χειλιών. Στη συνέχεια γεμίζουμε με χρώμα τα χείλη μας χρησιμοποιώντας το κόκκινο κραγιόν.
Το μυστικό στο συγκεκριμένο μακιγιάζ είναι να καταφέρουμε τα μόνα έντονα χρώματα να υπάρχουν στις γωνίες των ματιών (και ιδιαίτερα στη γωνία που τοποθετήσαμε το eye liner) και στα χείλη!
Νομίζω ότι τώρα είσαι έτοιμη να λάμψεις και να θαμπώσεις κόσμο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!
Καλή διασκέδαση!
Tip.1: Αν το consealer σου δεν είναι πολύ ενυδατικό, τότε ανακάτεψέ το με λίγη ενυδατική κρέμα πριν το χρησιμοποιήσεις. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη «σπάσει» σχηματίζοντας γραμμές. Οπότε χαμογέλα όλο το βράδυ!
Tip.2: Για να παραμείνει το κραγιόν περισσότερο στα χείλη και να μη χρειάζεται κάθε τόσο να το ανανεώνεις, κάνε το εξής: με το περίγραμμα χειλιών χρωμάτισε και το εσωτερικό τους λίγο πριν βάλεις το κραγιόν σου!
beautyme

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια