Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φυσική ασπίδα η σοκολάτα στην εγκυμοσύνη

Η κατανάλωση σοκολάτας τρεις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προστατεύει την γυναίκα και το έμβρυο από την συνηθέστερη αιτία πρόωρου τοκετού!
Η επικίνδυνη επιπλοκή της κύησης ονομάζεται προεκλαμψία και μόνο στην Βρετανία εκδηλώνεται από 70.000 εγκύους τον χρόνο, κοστίζοντας τη ζωή σε 1.000 από τα μωρά και σε 10 από τις γυναίκες...

Χαρακτηρίζεται από αύξηση της αρτηριακής πίεσης και μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, θρομβώσεις στο αίμα, ηπατικές βλάβες και νεφρική ανεπάρκεια.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Γέιλ ρώτησαν 2.500 νέες γυναίκες για τις διατροφικές τους συνήθειες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διαπιστώνοντας πως όσες έτρωγαν ή έπιναν σοκολατούχα σνακ ή ροφήματα τρεις φορές την εβδομάδα, είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν προεκλαμψία.

Το μυστικό στην προστατευτική δράση της σοκολάτας πιθανώς είναι η θεοβρωμίνη, μία ουσία που δίνει στο κακάο την πικρή γεύση του και η οποία διατηρεί την αρτηριακή πίεση σταθερή, βοηθώντας τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται.

Το όφελος παρατηρήθηκε ακόμα και στις εγκύους οι οποίες απλώς έπιναν ζεστή σοκολάτα.

Ωστόσο, δεν διερευνήθηκε ποιο είδος σοκολάτας είναι καλύτερο, αν και προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως η μαύρη, που περιέχει πάνω από 70% κακάο, είναι καλύτερη για την υγεία από τη σοκολάτα γάλακτος ή τη λευκή, διότι περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερα φλαβονοειδή, δηλσδή τις ουσίες που καταπολεμούν πλήθος ασθενειών και εκ φύσεως υπάρχουν στο κακάο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια