Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΤΕΣΤ: διάλεξε ένα αρχαίο κέλτικο σύμβολο

Διαλέξτε ένα αρχαίο κέλτικο σύμβολο για να αποκαλυφθεί η αληθινή σας προσωπικότητα
Μια από τις πιο περίεργες αρχαίες γραφές που μπορεί να συναντήσει κάποιος είναι το αλφάβητο Όγκχαμ. Υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούνταν από τον τέταρτο έως τον δέκατο αιώνα μετά Χριστόν και πιθανώς το όνομα του προέρχεται από τον ιρλανδικό θεό Όγκμα.
Οι αρχαίοι Κέλτες λάτρευαν τα δέντρα ως πνεύματα ή ως αντικείμενα που κατοικούνταν από πνεύματα. Το αλφάβητο Όγκχαμ συνδέει τις αρχαίες πεποιθήσεις των Κελτών με την ομορφιά των δέντρων μέσω αυτής της γραφής.
Ο κέλτικος σεβασμός για τα δέντρα επηρέασε πολλές πτυχές της ζωής τους και αποτελεί το θεμέλιο της γραφής Όγκχαμ.
Ποιο σύμβολο σας ελκύει περισσότερο; Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα σε δύο, διαβάστε τι σημαίνουν καθώς μπορεί να σας ταιριάζουν και τα δύο.

1.Το αμπέλι
Σημασία: ενδοσκόπηση, χαλάρωση, βάθος
Το αμπέλι προσφέρει πολύ καλή ενέργεια όταν θέλετε να έρθετε σε επαφή με την εσωτερική σας όραση. Βοηθά στην γείωση κάτι που προστατεύει και ενισχύει το πνευματικό μάτι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε χαρμόσυνες γιορτές.
Σύμφωνα με τους Δρυίδες το αμπέλι οφείλει τον συμβολισμό του στα μοτίβα ανάπτυξης του. Κατάλαβαν ότι η αμπέλια μεγαλώνει περιστασιακά και έτσι έσκαβαν όπου ήταν δυνατό για να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της.
Πρόκειται για μια μεταφορά εννοώντας ότι όταν παρατηρούμε καλύτερα το περιβάλλον μας και μένουμε χαλαροί, αποκτούμε τα καλύτερα δυνατά οφέλη.

2. Ο κισσός
Σημασία: αποφασιστικότητα, αλλαγή, υπομονή
Ο κισσός είναι η πηγή σας για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Τυλίγεται γύρω από τα οράματα μας και μας βοηθά να τα φέρουμε στον πραγματικό κόσμο. Είναι επίσης πολύ καλός στην δημιουργία υγιών σχέσεων με τους φίλους και την οικογένεια.
Ο κισσός είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και μπορεί να αντέξει σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση. Αυτό συμβολίζει την ικανότητα μας να μένουμε με τους φίλους μας ανεξάρτητα από τις καταστάσεις.
Ο κισσός συμβολίζει επίσης την επιβίωση και την αποφασιστικότητα για τους ίδιους λόγους. Φαίνεται να είναι άφθαρτος και τις περισσότερες φορές επιστρέφει στο κανονικό του αφού έχει φθαρεί ή κοπεί. Αυτό αποτελεί παράδειγμα για το ανθρώπινο πνεύμα και την δύναμη που όλοι έχουμε να συνεχίζουμε ανεξάρτητα από τις άσχημες συνθήκες.

3. Η καλαμιά
Σημασία: αρμονία, υγεία, ανάπτυξη
Η καλαμιά είναι σπουδαία για να επαναφέρετε την ισορροπία στην ζωή σας. Συνδεθείτε με την ενέργεια της όταν επιθυμείτε να κάνετε το επόμενο βήμα στην ζωή- είτε πρόκειται για μια μετακόμιση είτε για την έναρξη μιας νέας σχέσης. Θα σας σταθεροποιήσει και θα σας προστατέψει.
Στην κέλτικη αστρολογία όσα ζώδια συνδέονται με την καλαμιά θεωρούνται φύλακες των μυστικών. Ψάχνετε το βαθύτερο και αληθινό νόημα των πραγμάτων και ανακαλύπτετε την αλήθεια που κρύβεται.
Αγαπάτε τους ανθρώπους επειδή αντιπροσωπεύουν μια ποικιλία νοημάτων τα οποία μπορείτε να ερμηνεύσετε. Προσελκύετε τους ανθρώπους να σας μιλήσουν και κάποιες φορές γίνεστε λίγο χειριστικοί. Ωστόσο έχετε έντονη αίσθηση της αλήθειας και της τιμής και έτσι τα σχέδια σας είναι αβλαβή.

4. Προύνος η ακανθώδης
Σημασία: πειθαρχία, έλεγχος, αντίληψη
Το συγκεκριμένο φυτό δίνει πολύ καλή ενέργεια για γείωση και για την διευθέτηση των συναισθημάτων. Σας επιτρέπει να αποκτήσετε διορατικότητα για τις δύσκολες καταστάσεις και σας βοηθά να καταλάβετε γιατί σας συμβαίνουν συγκεκριμένα πράγματα.
Για τους Κέλτες ή Προύνος (που είναι σαν θάμνος) του Όγκχαμ θεωρούνταν οιωνός για επικείμενες προκλήσεις με την υπόσχεση ωστόσο βελτίωσης μόλις τις αντιμετωπίσετε.
Έτσι καταλαβαίνουμε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα μας έρχονται μερικές φορές μετά από αποτυχίες και δοκιμασίες. Θα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό σε δύσκολες στιγμές.

5. Η κουφοξυλιά
Σημασία: μετάβαση, εξέλιξη, συνέχεια
Η κουφοξυλιά είναι ένα πολύ καλό δέντρο για να χρησιμοποιηθεί ως μέσο επικοινωνίας με την άλλη πλευρά της ζωής. Αν θέλετε να έρθετε σε επαφή με αγαπημένους που έχουν πεθάνει, η ενέργεια της κουφοξυλιάς μπορεί να εδραιώσει αυτή τη σύνδεση.
Η κουφοξυλιά είναι γνωστό ως κέλτικο σύμβολο μεταμόρφωσης επειδή σχετίζεται με τον κόσμο των νεράιδων.
Συχνά θεωρείστε εσφαλμένα ως απομονωμένο άτομο καθώς έχετε την τάση να κλείνεστε στον εαυτό σας παρά την εξωστρεφή φύση σας. Στην πραγματικότητα, σκέφτεστε πολύ και έχετε φιλοσοφικές τάσεις. Θέλετε επίσης να βοηθάτε τους άλλους. Αυτές οι πράξεις βοήθειας συχνά συγκρούονται με την σκληρή ειλικρίνεια σας.

6. Ελάτη
Σημασία: διαύγεια, επίτευγμα, ενέργεια
Η ελάτη είναι ένα δέντρο με το οποίο μπορείτε να συνδεθείτε όταν θέλετε να τιμήσετε κάτι ή κάποιον από το παρελθόν σας. Προσφέρει επίσης καλή ενέργεια για την παραγωγικότητα- ιδιαίτερα για ένα στόχο που έχετε θέσει.
Είναι ένα σύμβολο ειλικρίνειας, αλήθειας και συγχώρεσης επειδή είναι «ευθεία και στενή». Ο κορμός της ελάτης μας θυμίζει έναν ψηλό στύλο δύναμης, έναν συμβολικό πύργο της αλήθειας.
Οι αρχαίοι Κέλτες αναγνώριζαν την ικανότητα της ελάτης να ξεπερνά σε ηλικία τα περισσότερα δέντρα και έτσι της έδωσαν την σημασία της ανθεκτικότητας και της μακροζωίας. Η Ελάτη επιβιώνει σε καταιγίδες και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πραγματικά είναι ένα σύμβολο αντοχής και αποφασιστικότητας.

7. Ασπάλαθος
Σημασία: μεταβολή, ευρηματικότητα, προβολή
Αυτό το φυτό είναι ό,τι χρειάζεστε όταν θέλετε να κάνετε καινούργιες συνδέσεις και να εντυπωσιάσετε. Ίσως σε μια συνέντευξη για δουλειά. Προσφέρει επίσης καλή ενέργεια όταν αντιμετωπίζετε αλλαγές.
Η συμβολική του σημασία είναι περισσότερο γνωστή για τις συσχετίσεις του με τον ήλιο. Αρχικά επειδή οι Κέλτες το αναγνώριζαν από τα φωτεινά κίτρινα άνθη του που βγαίνουν την άνοιξη. Ωστόσο, μερικές μορφές του τα διατηρούν όλη τη χρονιά.
Υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί σε αυτό. Τα φωτεινά άνθη του φυτού σχετίζονται με τον ήλιο και συμβολίζουν την ζωή. Πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι το φυτό αναζητά τον ήλιο.

8. Ρείκι
Σημασία: όνειρα, ρομαντισμός, αισθήματα
Με την φωτεινότητα και το άρωμα του, το ρείκι είναι πολύ καλή πηγή αναζωογόνησης. Ενισχύει επίσης τα οράματα και τις ψυχικές ικανότητες. Το ρείκι είναι πολύ καλό όταν θέλετε να δυναμώσετε τους δεσμούς με τον σύντροφο, τους φίλους ή την αδελφή ψυχή σας.
Οι Κέλτες χρησιμοποιούσαν το ρείκι για να καθαρίσουν το σώμα από διάφορους φραγμούς.
Επίσης, οι Κέλτες έφτιαχναν συνήθως σκούπες από ρείκι, κάτι ακόμα που συμβολίζει την κάθαρση και την αγνότητα.

9. Λεύκα
Σημασία: νίκη, μεταμόρφωση, οράματα
Αυτό το δέντρο παρέχει ουσιώδη ενέργεια αν θέλετε να ξανά δημιουργήσετε τον εαυτό σας. Ίσως θέλετε ένα καινούργιο στυλ ή να ζήσετε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Η λεύκα βοηθά στην δημιουργία μιας νέας επιτυχημένης αρχής.
Για αυτούς που τώρα ξεκινούν τα βήματα τους στην πνευματικότητα το να αναγνωρίζετε την μεταμόρφωση σε κάθε στιγμή επιτυγχάνεται καλύτερα όταν δουλεύετε με τις δυνάμεις της φύσης. Με άλλα λόγια, οι λεύκες είναι πολύ καλά εργαλεία για τους αρχάριους.

10. Ίταμος
Σημασία: μετάβαση, πέρασμα, ψευδαίσθηση
Αυτό το δέντρο σηματοδοτεί το πέρασμα του χρόνου και είναι καλό να το χρησιμοποιείτε σε σημαντικά γεγονότα της ζωής σας όπως όταν γίνεστε γονιός.
Οι κελτικές σημασίες γι αυτό το δέντρο ποικίλουν και είναι όλες ενδιαφέρουσες. Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την ανθεκτικότητα του δέντρου και την μακροζωία του.
Η λεύκα είναι μοναχικό δέντρο. Η απομόνωση του θα κέντρισε το ενδιαφέρον των Κελτών επειδή τα μοναχικά στοιχεία στη φύση είναι μοναδικά και δίνουν πολύ υλικό για μελέτη. Η υποβλητική παρουσία του φυτού του δίνει κάτι ξεχωριστό. Και σαν να μην έφτανε το ότι είναι μοναχικό η συνολική παρουσία του επιβεβαιώνει τον συμβολισμό του για την σοφία και την γνώση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια