Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Creatable World: Ουδέτερες Κούκλες Barbie

Η Mattel, πίσω από τη Barbie, έβγαλε αυτή τη βδομάδα μια σειρά ουδέτερων κούκλων με βάση το φύλο. Σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η σειρά της Creatable World είναι "σχεδιασμένη για να κρατήσει τις ετικέτες απ΄έξω και να προσκαλέσει όλους - δίνοντας στα παιδιά την ελευθερία να δημιουργούν τους δικούς τους προσαρμόσιμους χαρακτήρες ξανά και ξανά".
"Στον κόσμο μας, οι κούκλες είναι τόσο απεριόριστες όσο τα παιδιά που παίζουν μαζί τους", λέει η Mattel, ονομάζοντας τη νέα γραμμή ως "κούκλα για όλους".
Κάθε κούκλα έχει σχεδιαστεί να είναι ουδέτερη ως προς το φύλο, χωρίς τη μορφή του Ken ή την μορφή της Barbie. Τα παιδιά θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το φύλο της κούκλας επιλέγοντας ένα από τα δύο συνοδευτικά hairstyles και στη συνέχεια να σχεδιάσουν την κούκλα με ένα φόρεμα, παντελόνι, ένα δερμάτινο μπουφάν ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συνοδεύει το παιχνίδι.
Τα παιδιά είναι ελεύθερα να αναμιγνύουν και να ταιριάζουν και να δημιουργούν τη μη σύμφωνη με το φύλο κούκλα των ονείρων τους.
Ο Kim Culmone, ανώτερος αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Mattel, δήλωσε ότι έχει σκοπό να δημιουργήσει μια κούκλα «χωρίς ετικέτες». Προσθέτει ότι η έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά «δεν θέλουν τα παιχνίδια τους υπαγορεύονται από τα πρότυπα των φύλων».
"Αυτή η γραμμή επιτρέπει σε όλα τα παιδιά να εκφράζονται ελεύθερα και γι 'αυτό το λόγο αντέχει τόσο έντονα μαζί τους", δήλωσε ο Culmone στο The Independent του Ηνωμένου Βασιλείου . "Είμαστε αισιόδοξοι ότι το Creatable World θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκέφτονται ευρύτερα για το πώς μπορούν όλα τα παιδιά να επωφεληθούν από το παιχνίδι κούκλας".
Εκτός από το να επιτρέπουν στα παιδιά να ξαναγράψουν τα πρότυπα των φύλων, οι κούκλες έρχονται επίσης σε ποικίλους τόνους δέρματος. Η Mattel προσφέρει επίσης κούκλες Creatable World που προορίζονται να αντικατοπτρίζουν τις εμπειρίες των παιδιών με αναπηρίες.
Η νέα γραμμή έρχεται μετά από χρόνια απόπειρες της Mattel να κάνει τα προϊόντα της πιο περιεκτικά και να αντικατοπτρίζουν ένα ευρύτερο φάσμα οργάνων και ταυτοτήτων. Πριν από τρία χρόνια, η μάρκα ανακοίνωσε ότι θα ξεδιπλώσει τρεις επιπλέον τύπους σώματος για την εικονική γραμμή της Barbie: καμπυλωτή, μικρή και ψηλή. (curvy, petite, and tall)
Οι κούκλες Creatable World είναι διαθέσιμες για αγορά στο Amazon , καθώς και σε καταστήματα όπως το Target και η Walmart. Κάθε κουτί πωλείται για $ 29.99.
ΓΟΝΕΙΣ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΕΣ ...... ΝΟΤ!!!! ΜΑΚΡΥΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια