Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Venice International Film Festival

30 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου 2023
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας (Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica della Biennale di Venezia – International Exhibition of Cinematographic Art of the Venice Biennale) είναι το παλαιότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο και ένα από τα τρία μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ μαζί με το Φεστιβάλ Καννών και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
Ξεκίνησε το 1932 και από τότε διεξάγεται ετησίως, στα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, στο νησί Λίντο στη Βενετία. Οι προβολές των ταινιών γίνονται στο ιστορικό Palazzo del Cinema. Αποτελεί μέρος της φημισμένης Μπιενάλε της Βενετίας, μιας μεγάλης έκθεσης μοντέρνας τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια. 
Τα βασικά βραβεία του φεστιβάλ είναι ο Χρυσός Λέοντας (Leone d’Oro), που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, ο Ασημένιος Λέοντας (Leone d΄Argento) που απονέμεται στον καλύτερο σκηνοθέτη στο διαγνωστικό τμήμα και το Κύπελλο Βόλπι (Coppa Volpi), που απονέμεται στους καλύτερους ηθοποιούς (για ανδρικό και γυναικείο ρόλο).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια