Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δεντρολίβανο το πολυπρόσωπο

Το όνομά του προδίδει ότι παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν σαν φυτικό λιβάνι, μια και τα φύλλα του, όταν τα ανάψουμε με κάρβουνο, λειτουργούν σαν απολυμαντικό χώρου.
Το δεντρολίβανο είναι γνωστό ως αρωματικό το οποίο βάζουμε κυρίως στα ψάρια και στο κρέας, αλλά η άγνωστη σ εμένα πτυχή του ήταν το ρόφημα.
Δεν είχε τύχει να δοκιμάσω ποτέ, μέχρι πέρυσι που γνώρισα τη Μυρτιά, μια φίλη από το Πλωμάρι.
Εκείνη μου είπε ότι το καλύτερο τσάι γίνεται από φρέσκο δεντρολίβανο, όχι από αποξηραμένο, και γι αυτό είχε πάντα μια γλάστρα στο μπαλκόνι της.
Έκοψε μια τρυφερή πράσινη κορυφή, την έβαλε στο μπρίκι και σε λίγο είχα ένα ζεστό ρόφημα με ένα κλαδάκι από το φυτό στο ποτήρι.
Έκτοτε το λάτρεψα και, φυσικά, πήρα μια γλάστρα να πίνω και εγώ το δικό μου φρέσκο ρόφημα. Είναι εύγευστο, αρωματικό, δεν πικρίζει όπως φοβόμουν, δίνει πολύ ωραίο κρύο τσάι και έχει χωνευτικές και τονωτικές ιδιότητες. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια