Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα πάντα για τα σκεύη της κουζίνας |͇̿ ͇̿ ͇̿||͇̿ ͇̿ ͇̿|

Εξόπλισε την κουζίνα με τα απαραίτητα και απελευθέρωσε δημιουργικά τη φαντασία σου...
1. Ατμομάγειρας: Πιο light δεν γίνεται
Εύχρηστη και υγιεινή επιλογή. Λαχανικά, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά και λεπτές φέτες ψαριού μαγειρεύονται χωρίς ίχνος επιπρόσθετου λίπους.
Αν διαθέτει διαφορετικά επίπεδα, μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο μαγειρεύοντας πολλά τρόφιμα ταυτόχρονα.
2. Γουόκ: Το εναλλακτικό τηγάνι
Βαθύ τηγάνι ασιατικής προέλευσης. Τα τρόφιμα π.χ.λαχανικά, κρέας ή θαλασσινά, ψιλοκόβονται σε παρόμοιο μέγεθος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα, και ψήνονται με συνεχή ανάδευση σε υψηλή θερμοκρασία και για λίγο χρόνο, απορροφώντας έτσι πολύ λιγότερο λίπος.
Tip: Για πιο... εξωτικές γεύσεις χρησιμοποιήστε σησαμέλαιο.
 3. Αντικολλητικά σκεύη: Για να μη σας κολλάει τίποτα
Τα φαγητά δεν κολλάνε, επομένως δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα λαδιού. Επειδή, όμως, κάποια χημικά των υλικών επίστρωσης δεν θεωρούνται ασφαλή, πρέπει να χρησιμοποιείτε σκεύη που διαθέτουν επίσημες πιστοποιήσεις και παρέχουν ανάλογες εγγυήσεις.
4. Χύτρα ταχύτητας: Γρήγορη και οικονομική
Είναι εύκολη στη χρήση και ασφαλής. Μαγειρεύει γρήγορα, δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, διατηρεί το φυσικό άρωμα και χρώμα τους. Εξοικονομεί χρόνο, ενέργεια και χρήμα.
 
4. Γάστρα: Θέλει το χρόνο της
Καλή λύση για φαγητά με όγκο ή για τα οποία απαιτείται αρκετός χρόνος. Μαγειρεύει πιο υγιεινά από το απλό ταψί, συγκρατεί τους χυμούς, δεν στεγνώνει το φαγητό, διατηρεί το άρωμα και τη γεύση του.
5. Μπρίκι: Μικρό αλλά θαυματουργό
Για να ζεσταίνεΙς νερό, γάλα και μικρές ποσότητες άλλων υγρών, φτιάχνεΙς καφέ, βράζεΙς αβγό, κάνεις σάλτσες.
* Πόσα αντικολλητικά σκεύη χρειάζομαι;
Φρόντισε να έχεις τρεις κατσαρόλες με καπάκι (μία μεγάλη για ζυμαρικά, μία μεσαία και μία μικρή), ένα ορθογώνιο ταψί και ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους και μικρού βάθους, με καπάκι.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια