Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νόσος Parkinson: Ο διάδρομος είναι η καλύτερη μορφή άσκησης

Η νόσος του Πάρκινσον πλήττει περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα στα τέλη της πεντηκοστής ηλικίας τους ή στις αρχές της εξηκοστής, παρόλο που μπορεί να συμβεί και σε μικρότερη ηλικία.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τρέμουλο, μυϊκή ακαμψία, βραδυκινησία. Υπάρχουν επίσης μη κινητικά συμπτώματα, όπως, διαταραχές του ύπνου και καταθλιπτική διάθεση.
Ερευνητές της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Maryland σε συνεργασία με το ιατρικό κέντρο της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον που περπάτησαν στο δαπεδοεργόμετρο σε μια άνετη για εκείνους ταχύτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα (χαμηλής έντασης άσκηση) βελτίωσαν την ικανότητά τους για περπάτημα με τα πόδια περισσότερο από τους ασθενείς που περπάτησαν για λιγότερο χρονικό διάστημα, αλλά με αυξημένη ταχύτητα και κλίση στο διάδρομο (υψηλότερη ένταση άσκηση).
‘Η μελέτη, μας έδειξε ότι η χαμηλής έντασης άσκηση που πραγματοποιείται για 50 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα ήταν η πλέον επωφελής στη συμβολή των συμμετεχόντων στη βελτίωση της κινητικότητάς τους.
Η δυσκολία στο βάδισμα είναι η κύρια αιτία αναπηρίας στη νόσο του Parkinson.
Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η άσκηση στα άτομα με τη νόσο του Πάρκινσον μπορεί να κάνει τη διαφορά στη λειτουργία του βαδίσματός τους.
Η άσκηση μπορεί, πράγματι, να καθυστερήσει τη δυσλειτουργία αυτή και να βοηθήσει στη διατήρηση της αυτόνομης κινητικότητας των ασθενών’, λέει η διδάκτωρ Ιατρικής, καθηγήτρια Νευρολογίας, Lisa Shulman, στο Πανεπιστήμιο του Maryland στην Ιατρική σχολή.
elliniki-ygeia.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια