Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γαρίφαλα: ιδιότητες του μπαχαρικού


Γαρίφαλα: ιδιότητες του μπαχαρικού

Επιστημονική ονομασία: Eugenia aromatica
Γαρύφαλλα:

Όλοι φυσικά θα γνωρίζουμε τα γαρίφαλα τα οποία χρησιμοποιούμε στα γλυκά, στα φαγητά.
Είναι από τα πιο δυνατά αντισηπτικά καθώς τα χρησιμοποιούσαν ακόμη και για απολύμανση πριν τις εγχειρήσεις,παλιότερα.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες αυτών όχι μόνο σταματούν τον πονόδοντο αλλά θεωρούνται και ως ασπίδα για τον καρκίνο.
Γαρίφαλα: ιδιότητες του μπαχαρικού
Ιδιότητες:
Το γαριφαλέλαιο (το παίρνουμε με απόσταξη από τον ατμό) μπορεί να σταματήσει τον πονόδοντο μόνο με μια σταγόνα σε λίγο βαμβάκι πάνω στο δόντι.

Εάν έχουμε ναυτία ή τάση για εμετό μπορούμε να πιούμε λίγες σταγόνες γαριφαλέλαιο σε νερό.
Επίσης θα μπορούσαμε να βάλουμε μια ή δυο σταγόνες επάνω σε μια πληγή καθώς όπως προείπαμε είναι αντισυπτικό και καθόλου τοξικό.
Γαρίφαλα: ιδιότητες του μπαχαρικού
Είναι χρήσιμο στις δυσπεψίες, διάρροιες καθώς και τυμπανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια