Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιάννης Μπεχράκης 1960-2019 φωτογράφος με Pulitzer

Γιάννης Μπεχράκης φωτογράφος με Pulitzer
29 Αυγούστου 1960, Αθήνα - 2 Μαρτίου 2019,
Ζούσε τη ζωή του με κίνδυνο όμως το έκανε και μόνο λόγο: Για να "αιχμαλωτίσει" η φωτογραφική του μηχανή την πιο σπουδαία εικόνα, την πιο μοναδική στιγμή, το πιο όμορφο στιγμιότυπο.
Μπήκε για πάντα το κλειστό στη φωτογραφική μηχανή του βραβευμένου με Πούλιντζερ Έλληνα φωτογράφου, Γιάννη Μπεχράκη. Ο φωτογράφος ο οποίος βραβεύτηκε για τη δουλειά του στο προσφυγικό, αλλά και τις μοναδικές εικόνες που εξασφάλισε από τα πεδία μαχών του Κοσσόβου, του Ιράν, της Σιέρα Λεόνε και πολλών άλλων χωρών ανά τον κόσμο όπου βρέθηκε, νικήθηκε από τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 59 ετών. «Πάντα θέλω να είμαι όπου με χρειάζονται-να βλέπω με την ψυχή και τα μάτια τους» έλεγε ο αγαπημένος φωτορεπόρτερ ο οποίος σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στη Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.
Γιάννης Μπεχράκης Pulitzer
Στη διάρκεια της καριέρας του είχε καλύψει πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Το Πούλιντζερ δεν ήταν το μοναδικό βραβείο αφού έχει βραβευτεί σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις για τη σπουδαία δουλειά του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια