Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Karl Lagerfeld 1933-2019 Γερμανός σχεδιαστής

Karl Lagerfeldt, το οποίο άλλαξε σε Karl Lagerfeld, 10 Σεπτεμβρίου 1933 - 19 Φεβρουαρίου 2019
Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών.
Είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς τελευταία ταλαιπωρείτο με την υγεία του. Διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983.
Σε συνέντευξή του τον περασμένο Μάιο στο περιοδικό Le Point, οργισμένος από τη μεταναστευτική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, που κατά τη γνώμη του προκάλεσε την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD στο κοινοβούλιο, ο Λάγκερφελντ είπε ότι θα αποποιηθεί τη γερμανική υπηκοότητα «αν αυτό συνεχιστεί».
«Ήταν ανάγκη να πει η Μέρκελ ότι έπρεπε η χώρα να δεχτεί ένα εκατομμύριο μετανάστες; Πρέπει να διατηρείται στη μνήμη το παρελθόν της Γερμανίας. Απεχθάνομαι τη Μέρκελ που το ξέχασε αυτό», δήλωσε ο σχεδιαστής επαναλαμβάνοντας τις επικρίσεις του σε βάρος της καγκελαρίου.
Το 2015, ο διάσημος Γερμανός σχεδιαστής μόδας θέλησε να σχολιάσει με τον δικό του τρόπο την ελληνική συμφωνία και το Μνημόνιο.
Στην έκδοση του Σαββατοκύριακου της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine, ο Λάγκερφελντ σχεδίασε την Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ να ρίχνουν χρήματα σε ένα βαρέλι, με το ακόλουθο σχόλιο: «Το βαρέλι των Δαναΐδων: Μια ελληνική εφεύρεση».
Ο γνωστός σχεδιαστής είχε σχεδιάσει έναν αρχαίο ελληνικό μύθο, γνωστό ως «ο Πίθος των Δαναΐδων». Σύμφωνα με αυτόν, οι κόρες του Δαναού, μετά τη δολοφονία των συζύγων τους, καταδικάστηκαν να χύνουν αιώνια νερό σε ένα πιθάρι με τρύπες. Ο μύθος και η έκφραση χρησιμοποιούνται σήμερα για να εκφράσουν την ματαιοπονία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια