Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ημέρα των Ευχαριστιών - Thanksgiving Day

 
Στις ΗΠΑ η Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.
Η Ημέρα των Ευχαριστιών (αγγλ.: Thanksgiving Day, γαλ.: Action de grâce) είναι μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στη Βόρεια Αμερική και ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς. Ανάλογα φεστιβάλ διοργάνωναν πολλοί αγροτικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο.
Με τη γιορτή των ευχαριστιών απονέμονται ευχαριστίες προς το Δημιουργό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς. Η πρώτη γιορτή των ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά. Από τις αρχές του 17ου αιώνα ο γιορτασμός άρχισε να γίνεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ.
Γενικά, η καθιέρωση της Γιορτής ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους. Οι απαρχές της ανάγονται στις γιορτές που διοργάνωναν οι πρώτοι άποικοι μόλις έφταναν στη νέα ήπειρο, ως ευχαριστήριο προς το Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους.
Εκατομμύρια αμερικανοί κατακλύζουν τα αεροδρόμια και τα οδικά δίκτυα για να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς για την Ημέρα των Ευχαριστιών που γιορτάζεται σήμερα στις ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί και κυρίως οι Νεοϋορκέζοι , γιορτάζουν με Παρέλαση την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Η Ημέρα των Ευχαριστιών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της αμερικανικής ζωής.
Είναι οικογενειακή γιορτή με επίκεντρο ένα λουκούλλειο γεύμα ψητής γαλοπούλας που συνοδεύεται από γλυκοπατάτες και διάφορες πίτες γλυκού.
Υπολογίζεται ότι από πάνω από 43 εκατομμύρια άτομα αναμένεται να ταξιδέψουν 80 ή και παραπάνω χιλιόμετρα από σήμερα μέχρι το σαββατοκύριακο για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.
Άλλες παραδόσεις της ημέρας περιλαμβάνουν αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου και μία μεγάλη παρέλαση του πολυκαταστήματος Macy’s στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τη παράδοση, η πρώτη μέρα των Ευχαριστιών γιορτάστηκε το 1621, όταν οι άποικοι γιόρτασαν τη συγκομιδή μετά από έναν σκληρό χειμώνα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια