Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας 1983-2018

Νεκρός έπεσε το 2018 ο ομογενής ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας (αλβανικά: Konstantinos Kacifa, 1983 -28 Οκτωβρίου 2018) ήταν Έλληνας με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, που ασκούσε το επάγγελμα του οικοδόμου.
Αιματηρό τέλος είχε το περιστατικό με την καταδίωξη Έλληνα ομογενή που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι κοντά στο Αργυρόκαστρο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσιφά ΕΔΩ
Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς από τα Γιάννενα έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, RENEA, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.
Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία αναφέρεται πως οι δυνάμεις της RENEA καταδίωξαν τον Κωνστανίνο Κατσιφά σε βουνοπλαγιά του χωριού όπου βρίσκεται η δεξαμενή. Εκεί εντοπίστηκε να έχει κρυφτεί μετά την καταδίωξη ο 35χρονος ομογενής.
Από νωρίς, λίγο αφού σημειώθηκε το περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτι, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αλβανικών αρχών. Μάλιστα, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, είχαν σηκωθεί και ελικόπτερα της αστυνομίας για να τον εντοπίσουν.
«Οι δυνάμεις της RENEA τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά ο Κατσιφάς δεν απάντησε στις πολλές εκκλήσεις της αστυνομίας», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας ομογενής «άνοιξε πυρ και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών». Οι άνδρες της RENEA απάντησαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στα πυρά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια