Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Peter Carl Fabergé 1846-1920 Ρώσος χρυσοχόος

Γέννηση: 30 Μαΐου 1846, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Απεβίωσε: 24 Σεπτεμβρίου 1920, Pully, Ελβετία

Ρώσος χρυσοχόος, σχεδιαστής κοσμημάτων Peter Carl Fabergé.

Ο Ρώσος σχεδιαστής διακοσμητικών μικροτεχνημάτων Peter Carl Fabergé, είναι κυρίως γνωστός για τη δημιουργία των αυγών Fabergé
Φιλοτεχνούσε διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από τις διακοσμητικές τέχνες που άκμασαν επί Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ στη Γαλλία, με υλικά όπως χρυσό, ασήμι, μαλαχίτη, νεφρίτη λαζούρι και πολύτιμους λίθους,
Ο Fabergé γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία στις 30 Μαΐου 1846 έως παιδί του Βαλτικής καταγωγής κοσμηματοπώλη Γκουστάβ Φαμπερζέ και της σύζυγου του Σαρλότ Jungstedt, που είχε γεννηθεί στη Δανία.
Ο πατέρας του ήταν ένας καθιερωμένος χρυσοχόος στην Αγία Πετρούπολή, που ασχολούνται με ωραία διακοσμητικά αντικείμενα και ο γιος του συνέχισε την τέχνη του και την επιχείρησή του και μετά το 1870.
Γύρω από το όνομα του Fabergé αναπτύχθηκε γρήγορα η φήμη για την παραγωγή εξαίσιων αντικειμένων συμπεριλαμβανομένων των αυγών που βλέπουμε και στο doodle που τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό.
Το 1882 στην Έκθεση χρυσοχόων που γίνονταν στη Μόσχα, Fabergé κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.
Ο Peter Carl Fabergé αναγνωρίστηκε σύντομα ως εξέχων σχεδιαστής, με υψηλή πελατεία σε όλα τα ευρωπαϊκά παλάτια και διορίστηκε ως ο κοσμηματοπώλης της δυναστείας των Ρομανόφ το 1885.
Μέχρι την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, είχαν κατασκευαστεί 54 πασχαλινά αυγά Φαμπερζέ και κανένα από αυτά δεν ήταν ίδιο με άλλο.
Ο Φαμπερζέ πέθανε εξόριστος στη Λωζάνη της Ελβετίας, από καρδιακή προσβολή, στις 24 Σεπτεμβρίου 1920.
Peter Carl Fabergé: Τα αυγά του διάσημου χρυσοχόου στην Google

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια