Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

NASA: φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας

Είναι πανέμορφα, γεμίζουν το χώρο με χρώμα, διακοσμούν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το σπίτι μας. Τα θετικά όμως των φυτών εσωτερικού χώρου δεν σταματούν στο γεγονός πως μας φτιάχνουν την διάθεση. Ορισμένα απ’ αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά φίλτρα καθαρισμού, μειώνοντας την μόλυνση του αέρα του σπιτιού μας και βοηθώντας στον ικανοποιητικό εξαερισμό του.
Η NASA δεν θα μπορούσε να μην στρέψει την προσοχή της και στο συγκεκριμένο θέμα και αφού μελέτησε τα αποτελέσματα των πειραμάτων της, κατέληξε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα λίστα από 18 φυτά που μπορούν να φιλτράρουν τον αέρα που μπαίνει στο σπίτι μας και να τον διατηρούν όσο το δυνατόν πιο καθαρό.
Σύμφωνα με τις έρευνες της NASA, οι αναφορές σε τοξικά κοινά σε περιβάλλον εσωτερικών χώρων, εστιάζονται στην βενζόλη, την φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο, τρεις κινδύνους που τα συγκεκριμένα φυτά μπορούν να τους περιορίσουν αισθητά.
Στο Clean Air Study μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα της NASA και παρακάτω τα 18 φυτά που ίσως θα πρέπει να γνωρίσετε καλύτερα και να βάλετε μέσα στο σπίτι σας.

Πυγμαίος φοίνικας
Φτέρη της Βοστώνης
Kimberley Queen Fern (άλλο είδος φτέρης)
Spider Plant
Αγλαόνημα
Μπαμπού χαμαιδωρέα
Flamingo Lily (Ανθούριο andraeanum)
Πόθος ή κισσός του διαβόλου Φίκος Κρίνος Turf (Liriope)
Ραφίς (The Lady palm) Ζέρμπερα (Barberton Daisy)
Δράκαινα
Μασαντζιάνα
Αγγλικός Κισσός
Σανσεβιέρια
Δράκαινα
Μαρτζινάτα
Χρυσάνθεμο
Σπαθίφυλλο

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια