Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τάρτα σοκολάτας με μέντα χωρίς ψήσιμο

.
Μια δροσερή και πανεύκολη τάρτα με σοκολάτα και μέντα.
Είναι το ιδανικό γλυκό για το καλοκαίρι αφού η μέντα χαρίζει μια ανάσα δροσιάς και φυσικά ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα.

Υλικά
Υλικά για τη βάση
120-130 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια μπισκότα με κακάο

Υλικά για τη γέμιση
500 ml κρέμα γάλακτος
60-70 ml σιρόπι μέντας
60-70 γραμμάρια ζάχαρη
6 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
100-150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση
Διαδικασία για τη βάση: Ψιλοκόβουμε τα μπισκότα σε ένα μίξερ. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια το προσθέτουμε στα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε περισσότερο λιωμένο βούτυρο. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι απλώνουμε το μίγμα με τα μπισκότα σε μια βάση για κέικ με διάμετρο 22 cm. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για περίπου 15 λεπτά.

Για τη γέμιση: Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή κρέμα για να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν τελείως. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το σιρόπι μέντας, την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και προσθέτουμε τη γέμιση. Αφήνουμε την τάρτα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια