Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι
O Πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι με το Μυστικό δείπνο μετά από 500 χρόνια αποκάλυψε τα μυστικά του, αφού έφυγε μεγάλο μέρος από το στρώμα επικάλυψής του. ΄Ετσι μέσα από μια φωτογραφία 16 δισεκατομμυρίων pixels αποκαλύπτονται λεπτομέρειες . Το αριστούργημα του Ντα Βίντσι εκτίθεται πλέον από το διαδίκτυο στην διεύθυνση haltadefinizione.com
Στην λεπτομέρεια 1...του Πίνακα φαίνεται ότι δίπλα στο Χριστό κάθεται μια γυναίκα, ενώ στην λεπτομέρεια 2...διακρίνεται κάποιος που κρατά μαχαίρι.
Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα ΒίντσιΜυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι
Μπορεί λοιπόν εύκολα κάποιος να παρατηρήσει από κοντά, και συγκεκριμένα από χιλιοστά τις λεπτομέρειες που έκαναν τον Μυστικό Δείπνο έναν από τους σημαντικότερους πίνακες στον κόσμο. Επίσης μπορεί ο επισκέπτης της παραπάνω διεύθυνσης να περιεργασθεί τα προσχέδια του Ντα Βίντσι και να μάθει κάποια από τα μυστικά του ΅Μυστικού Δείπνου΅
Ο Μυστικός Δείπνος, είναι το τελευταίο γεύμα που πήρε ο Χριστός μαζί με τους 12 Αποστόλους του, και το οποίο περιγράφεται και στα τέσσερα Ευαγγέλια (Ματθαίος 26:1729 ,Λουκάς 14:1225 , Ιωάννης 22:723 ,13:130). Η γνώση ότι η ώρα να σταυρωθεί είχε έρθει και ότι έπρεπε να αφήσει αυτόν τον κόσμο, ο Ιησούς διέταξε το Passover να οργανωθεί στο σπίτι ενός ορισμένου ατόμου. (Passover είναι ο εορτασμός για την εβραϊκή έξοδο από την Αίγυπτο)..
Προτού να σερβιριστεί το βραδυνό ο Χριστός όπως φαίνεται “από τον πίνακα, έβγαλε το εξωτερικό ένδυμά του. Κατόπιν έχυσε το ύδωρ σε μια λεκάνη, και άρχισε να πλένει τα πόδια των αποστόλων του και να τα σκουπίζει με μια πετσέτα.
Όταν ήρθε η σειρά του Πέτρου αυτός διαμαρτυρήθηκε ότι ο Κύριος δεν πρέπει να πλύνει τα πόδια των αποστόλων του και ότι δεν θα αφήσει ποτέ τον Ιησού να του πλύνει τα πόδια του. Ο Ιησούς απάντησε, “δεν καταλαβαίνετε τώρα τι κάνω, αλλά μια ημέρα.” “Εάν δεν σας πλένω τα πόδια δεν θα πάρετε ποτέ το μέρος μου όταν το χρειαστώ.” (Θ*Ιοχν 13: 6-8). Μετά Ιησούς έβαλε στο ένδυμά του και κάθισε κάτω πάλι. (Θ*Ιοχν 13:45).
Κατά τη διάρκεια του βραδυνού ο Ιησούς είπε ότι ένας από τους Αποστόλους του θα τον πρόδιδε, αλλά “θα ήταν καλύτερο αυτό το άτομο να μην είχε ποτέ γεννηθεί ” (Ματθαίος 26:24). Κατόπιν ο Ιούδας απάντησε γιατί κατάλαβε την ενοχή του και το λάθος του να τον προδώσει: “Ο ραβίνος, σίγουρα εγώ δεν είμαι κακός έτσι δεν είναι? ;” Ο Ιησούς απάντησε, “Συ είπας ” (Θ*Ματθ. 26:25).
Κατά τη διάρκεια του βραδυνού ο Ιησούς πήρε το ψωμί, το έσπασε, και έδωσε στους Αποστόλους του λέγοντας: “Πάρτε αυτό και φάτε αυτό είναι το σώμα μου.” (Θ*ΜατΘ 26:26). Κατόπιν πήρε ένα φλυτζάνι με κρασί και το πρόσφερε στους Αποστόλους: “Πίετε από τον οίνον αυτόν , όλοι σας. Γιατί αυτό είναι το αίμα μου, το αίμα που θα συγχώρεσει τις αμαρτίες σας . Σας λέω, δεν θα πιω ποτέ πάλι από αυτά τα φρούτα της αμπέλου μέχρι εκείνη την ημέρα που θα σας συναντήσω στο βασίλειο του πατέρα μου.” (Θ*Ματθ. 26:27 29).
Μετά τραγούδησαν τον ύμνο για τη Μεγάλη Έξοδο (Passover) και βγήκαν στον Ελαιώνα. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια