Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Book and Copyright Day / Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων

Με τον παγκόσμιο εορτασμό αυτής της ημέρας η Unesco θέλει να προωθήσει το διάβασμα, την έκδοση καθώς και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτήσιας.
Η 23 Απριλίου είναι μια συμβολική μέρα για τον κόσμο της λογοτεχνίας καθώς αυτή την ημερομηνία το ίδιο έτος 1616, πέθαναν ο Shakespeare, ο Cervantes και ο Inca Garcilaso de la Vega.
Επίσης σ αυτή την ημερομηνία γεννήθηκαν ή πέθαναν πολλοί άλλοι αξιόλογοι συγγραφείς όπως Maurice Druon, K.Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla και Manuel Mejía Vallejo.
Έτσι η Unesco επέλεξε αυτή την ημέρα σαν ημέρα τιμής στα βιβλία, στους συγγραφείς σε παγκόσμιο επίπεδο.
\Με αυτό θέλει να παροτρύνει όλους και ιδιαίτερα τους νέους να ανακαλύψουν τη χαρά του διαβάσματος.
Επίσης θέλει να υπενθυμήσει το σεβασμό που οφείλουμε στην αναντικατάστατη συνεισφορά αυτών που προήγαγαν την κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Η ιδέα του εορτασμού προέρχεται από την Καταλονία όπου στις 23 Απριλίου για κάθε βιβλίου που πωλείται, χαρίζεται κ ένα τριαντάφυλλο.
Τα βιβλία συμβάλλουν στην εδραίωση μιας παγκόσμιας κοινότητας καθώς δημιουργούν δεσμούς ανάμεσα σε ανθρώπους από διαφορετικές εποχές και διαφορετικό υπόβαθρο.
Η επιτυχία της ημέρας αυτής στηρίζεται σε όλα τα μέρη που εμπλέκονται, συγγραφείς, εκδότες, δασκάλους, κοινό, καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα ακόμη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια