Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Givenchy 1927-2018 Γάλλος σχεδιαστής μόδας

Givenchy French fashion designer
21 Φεβρουαρίου 1927 - 10 Μαρτίου 2018
Πέθανε σήμερα σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Hubert de Givenchy.
Ο δημιουργός της στυλιστικής εικόνας της Όντρεϊ Χέπμπορν και Τζάκι Κένεντι άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή όπως επιβεβαίωσε ο συνεργάτης του, επίσης πρώην σχεδιαστής haute couture, Philippe Venet στο Γαλλικό πρακτορείο.
«Μετά μεγάλης μας λύπης σας ανακοινώνουμε ότι ο Hubert de Givenchy πέθανε», γράφει σε ανακοίνωσή του ο Οίκος Μόδας Givenchy. «Τα ανήψια του και τα παιδιά τους μοιράζονται τη θλίψη με τον κ. Venet», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο οίκος μόδας.
Givenchy French fashion designer
Μερικούς από τους σταθμούς της ζωής του:

Ο Ιμπέρ Ντε Ζιβανσί (Hubert de Givenchy) γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1927 στο Beauvais της Γαλλίας, από οικογένεια με ρίζες τη Βενετία.

Εχοντας πολλές καλλιτεχνικές επιρροές, ο Ζιβανσί αποφασίζει το 1937, κι αφού έχει παρακολουθήσει μια έκθεση στο Παρίσι, να ασχοληθεί με το σχέδιο μόδας.

Φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού και κάνει τα πρώτα του σχέδια για τον Jacques Fath το 1945, ενώ μαζί με τους ακόμη άγνωστους τότε Pierre Balmain and Christian Dior εργάζεται για τους Robert Piguet και Lucien Lelong (1946).

Το 1952 είναι η χρονιά που θα ιδρύσει τον δικό του οίκο μόδας στο Plaine Monceau στο Παρίσι. Το ύφος του σημαδεύτηκε από καινοτομία, σε αντίθεση με τα πιο συντηρητικές σχέδια του οίκου Dior.

Στα 25, ο Ζιβανσί ήταν ο νεότερος σχεδιαστής της προοδευτικής σκηνής μόδας του Παρισιού.

Αν και στην αρχή τα ρούχα του ήταν από φθηνά υλικά, τα σχέδια του ξεχώριζαν

Η Ώντρεϋ Χέπμπορν, η οποία αργότερα έγινε η πιο σημαντική υποστηρικτής της μόδας του Givenchy, γνωρίστηκε μαζί του το 1953 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Sabrina.

Από τότε, σχεδίασε σχεδόν όλη την γκαρνταρόμπα που εκείνη φορούσε στις ταινίες της.

Την ίδια εποχή, ο Ζιβανσί γνωρίστηκε επίσης με το είδωλό του, Cristobal Balenciaga, ο οποίος είχε επηρεάσει επίσης το έργο του Paco Rabanne προηγουμένως.
Givenchy French fashion designer
Το 1954, ο Ζιβανσί παρουσίασε την πρώτη του prêt-à-porter συλλογή, ενώ αργότερα παρουσίασε και τα πρώτα σχέδια για άντρες.
Από το 1976 ως το 1983, η αυτοκινητοβιομηχανία Ford λάνσαρε την έκδοση Givenchy στα πολυτελή της αυτοκίνητα, αρχίζοντας με το Continental Mark IV coupe και ολοκληρώνοντας τη σειρά το 1983 με το Continental Mark VI coupe και sedan.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια