Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ριζότο με μανιτάρια του Wolfgang Puck ☆☆☆

Υλικά:
6 κουτ της σούπας βούτυρο
4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο πακέτο μανιτάρια, κομμένασε φέτες
6 λεπτές φέτες προσούτο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι
5 με 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
3 κουτ. της σούπας φύλα από θυμάρι
1 1/2 κουτ της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1) Ζέστανε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά
2) Σε ένα μικρό τηγάνι, βάλε 2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο και σόταρε το προσούτο με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 7-10 λεπτά περίπου
3) Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζέστανε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Περίπου 7 λεπτά
4) Πρόσθεσε το ρύζι και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά
5) Βάλε ένα φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί
6) Συνέχισε να προσθέτεις από το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει αλντέντε. 15 με 20 λεπτά
7) Πρόσθεσε το σοταρισμένο προσούτο, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και ανακάτεψε για 5 λεπτά ακόμα
8) Συμπλήρωσε με ένα φλιτζάνι ζωμό, παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο. Ανακάτεψε ώσπου να λιώσει το βούτυρο
9) Σέρβιρε με επιπλέον παρμεζάνα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια